Шеф Таралежков от "Мастършеф" си отряза косата за кауза

Шеф Таралежков без дългата си коса
Сника: инстаграм на Таралежков

Шеф Александър Таралежков, който тази есен ще оценява кандидат-кулинарите в новия сезон на "Мастършеф" по Би Ти Ви, е предприел сериозна промяна във външния си вид, а именно - отрязал е дългата си коса в името на благородна кауза.

Преди дни той впечатлява със секси дълга коса
Снимка: инстаграм на Таралежков
Преди дни той впечатлява със секси дълга коса Снимка: инстаграм на Таралежков

"Едно време, когато бях тийнейджър, тренирах плуване и имах прическа, подходяща за това. След като отидох да уча в арт-училище в Лондон, там вече имах по-арт, по-дълга коса. В последните години реших, че не знам как ще се "развие" косата ми в бъдеще, затова реших, че искам да я дам за благотворителност", сподели той.

В репортаж по Би Ти Ви от артистичното курортно градче Маргейт на брега на Северно море, където шеф Таралежков живее и твори, той разказа, че е дарил отрязаната си коса на Little Princess Trust - организация, която предоставя безплатни перуки, направени от истинска коса, на деца и младежи, които са загубили своята поради лечение на рак или други състояния.

Харизматичният готвач сподели още, че отрязването и каузата с косата намира за интересен експеримент, защото не коства абсолютно нищо - тя ще порасне отново и въпреки това има елемента на нещо, с което се разделяш. Смята, че когато даряваш нещо от себе си, това кара човек да се замисли за много неща и е знак за някаква промяна.

Именно промяната отвежда Александър Таралежков до следващото предизвикателство в живота му - да е част от журито в осмия сезон на "Мастършеф" тази есен по Би Ти Ви.

След като преди 4-5 години той живее за шест месеца в една ферма, решава, че повече не може да се върне и да живее в Лондон. "Лондон е невероятен град, но изключително отдалечен от природата. И по стечение на обстоятелствата открих това място. Няколко приятели вече се бяха преместили тук и така започна и по-сериозният ми път в кулинарно отношение", разказва още той.

В Маргейт Таралежков създава своето място, в което следва свободна форма на готвене, вдъхновена от морето и земята в комбинация с типични балкански кулинарни техники. Това е нещо, с което се гордее, нещо, което реално не съществува в България, не съществува на Балканите, а в същия момент се усеща изключително автентично и някак подкупващо.

Вярва, че балканската кухня е в началото на уникален ренесанс и го вижда в интереса на британците към всякакви вкусове.

Преди дългоочаквания старт на новия сезон на "Мастършеф" шеф Александър Таралежков споделя, че иска да вдъхновява участниците, както и те да го вдъхновят. Обещава и в шоуто да се води от убеждението си, че за да бъдеш добър в каквото и да правиш, преди всичко трябва да си добър човек.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене