Пеневи - четвъртият клан във футбола

Любо Пенев включи сина си в титулярния състав.

СНИМКИ: LAP.BG И ОРЛИН ЦАНЕВ

След Михайлови, Зафирови, Вуцови и тази фамилия с трето поколение играч в елитната дивизия на България

По-малкият син на Любослав Пенев - Никълас, направи официален дебют в елитната ни група и така оформи четвъртия клан от трето поколение играчи в родния футбол. Баща му Любо го направи титуляр срещу ЦСКА и “Хебър” изтръгна лесно 0:0 у дома срещу тотално безидейния съперник.

Родоначалник на клана е Младен Пенев, шампион с “Локо” (Сф) за 1964 г. Той почина през 2008 г. С брат му Димитър правят невероятна двойка централни защитници. По-късно точно Димитър ще даде дебюта на племенника си Любослав и така се появи второто поколение. Сега Никълас е третото. Той има и по-голям брат Любослав-младши, но той повече се увличаше от тениса.

Първият клан от

три поколения

е разбира се,

Михайлови Уникалното при тях е, че и тримата са вратари - Бисер, Борислав и Николай. При Пеневи Младен е защитник, Любослав - централен нападател, и сега Никълас е полузащитник. Михайлови са и единствените, които дадоха три поколения национали до момента.

След това

дойдоха

Зафирови

и отново благодарение на баща треньор. Когато Адалберт бе наставник на ЦСКА, даде дебют на големия си син Ивайло. Той записа един мач за “червените” и два за “Калиакра”.

Родоначалник на този клан е легендарният защитник на ЦСКА Иван Зафиров-Копата. И двамата му синове Адалберт и Мартин станаха футболисти, като единствено Мартин изневери на семейното верую и стана нападател. Той обаче има две красиви дъщери - Кристин и Евелин, и няма как да продължи клана. Евелин бе волейболистка, но майка ѝ Мария я спря от спорта по неясни причини, вероятно за да я тормози да учи.

Този клан обаче може да бъде продължен, след като и малкият син на Адалберт - Давид, който е на 18 години, също е футболист.

И последният

клан преди

Пеневи е Вуцови

Родоначалник е легендата на родния футбол, Иван. Неговият по-малък син Велислав продължи традицията. Големият Руслан се ориентира към правото, въпреки че като юноша също бе футболист, като е стигал до втория отбор на ЦСКА.

И накрая дойде талантът Светослав Вуцов, който стана вратар на “Славия”. Като дядо си стигна и до националния отбор на България, но в момента е контузен.

В най-скоро време

ще се появи и

петият клан

в родния футбол след като Теодор Валентинов Иванов игра за втория отбор на ФК ЦСКА 1948 при гостуването на “Спартак” във Варна. Реално централният защитник дебютира срещу баща си Валентин Илиев, който е наставник на морския тим. Сега остава единствено треньорът на ФК ЦСКА 1948 Атанас Рибарски да вземе да го викне и да дебютира в елита и третото поколение ще допълни клана в елита. В началото на всичко е легендарният вратар на ЦСКА и “Ботев” (Враца) Илия Вълов.

Има и други, които за малко не се класират сред клановете.

Например настоящият изпълнителен директор на ЦСКА Стоян Орманджиев е внук на легендарния играч и треньор със същото име. Стоян-старши е наставникът, който извежда “червените” до първия 1/2-финал за КЕШ. Преди това Пашата, както е прякорът му от дете, е един от най-добрите футболисти на Варна и националния отбор. Връзката се къса в средното поколение. Бащата на Стоян-младши Стефан така и не дебютира в елитната ни група, но направи бляскава кариера в съдийството.

Йончо Арсов-младши, който бе доскоро шеф на школата на “Левски”, е причината да се скъса връзката в неговата фамилия. Той предпочете треньорската професия. Дядо му, на когото е кръстен, е легенда на “Локо” (Сф) и ВВС, а баща му Венци също игра за “Локо” и “Левски” и дълги години бе треньор.

Любо Пенев включи сина си в титулярния състав.
Любо Пенев включи сина си в титулярния състав.
Теодор Иванов (в бяло) игра срещу “Спартак” (Варна), воден от баща му.
Теодор Иванов (в бяло) игра срещу “Спартак” (Варна), воден от баща му.
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене