Скот Фицджералд - "Избрано"

„Избрано" от Франсис Скот Фицджералд включва двата най-известни романа на автора - „Великият Гетсби" и „Нежна е нощта", както и три разказа - „Необикновеният случай с Бенджамин Бътън", „Завръщане във Вавилон" и „Диамантът, огромен като хотел „Риц".

Изданието е луксозно и е подходящо за любителите на красивите книги.
„Ерата на джаза", в която Фицджералд ни потапя обхваща двайсетте години на двайсети век. Писателят е един от най-умелите рисувачи на това време. За това свидетелстват и двата романа включени в томчето.


„Великият Гетсби" е определян като най-известния роман на Фицджералд и едно от най-значимите произведения в англоезичната литература. Книгата е разказ за живота на Джей Гетсби и любовта му към Дейзи. Според изследване, направено чрез интернет книгата попада в списъка на 12-те заглавия, които е задължително да прочете преди да гледате на филм. Съветваме ви да побързате, защото соченият за хит филм се задава. Премиерата му ще е през декември тази година, а актьорския състав - Леонардо ди Каприо, Кери Мълиган, Тоби Магуайър и др. - трудно ще ви задържи далеч от киносалоните.


Ако пък вече сте гледали „Необикновеният случай с Бенджамин Бътън" и сте фен на филма, можете да сверите часовника си с разказа в оригинал в превод на Борис Дамянов. Той е преводачът и на „Нежна е нощта" - роман за възхода и падението на Дик Дайвър - млад обещаващ психоаналитик и жена му - Никол, която е и негова пациентка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене