Forbes класира най-красивия автомобил

Изданието Forbes прави класации за най-скъпите автомобили, но през тази година реши да промени това. И да заложи на стила и красотата, които са сред най-важните качества за една кола, съобщава AutoMedia. bg.

Ето новите модели, които са образци за красота.

Ferrari 458 Spider
Това е първият в света автомобил с твърд свалящ се покрив и средноразположен двигател. Цената му е $257 000, срещу които получавате още V8 двигател, задно предаване и ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3.3 секунди. Ако свалите покрива, ще можете да се похвалите, че притежавате най-горещият кабриолет в наши дни.

Jaguar F-Type
Новият F-Type ще излезе догодина, въпреки че ще се води като модел за 2014 г. Той продължава линията на марката, която показа спортните C-Type, D-Type и E-Type. Засега се знае, че произведените прототипи разполагат с двигатели V6 с турбо, които са малки и леки, но може да се конкурират с модели като Aston Martin V8 Vantage, Ferrari 458 Italia и Porsche 911.

Zenvo ST1 Supercar
Тази датска кола разполага с 1250 к.с., което ви гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч за по-малко от секунди. Както и максимална скорост от 275 км/ч. Машината разполага със 7.0 литров, V8 двигател, чийто максимален въртящ момент е 1050 Нм. Тя е със задвижване на задните колела и 7-степенна ръчна трансмисия. Направена е почти изцяло от въглеродни нишки. Само 15 бройки от нея ще бъдат пуснати в 3 шоу-рума в САЩ.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене