Стоичков: Меси избра футбола, не парите

Меси направи като мен - избра футбола, а не парите. Думите са на един от най-великите български футболисти - Христо Стоичков.

Камата, също като гениалния аржентинец, игра в Америка. Носителят на “Златната топка” подписа с “Чикаго Файър” през 2000 г.

Световният шампион пък вече е част от отбора на Дейвид Бекъм - “Интер Маями”. Очаква се днес дори Меси да дебютира в първия мач в турнира за Купата на лигата, където съперник ще е “Крус Асул”. Най-вероятно геният от Росарио ще се появи с екипа на новия си клуб като резерва.

Стадионът на “Интер Маями” вече е разпродаден, а част от VIP билетите достигат цена до 110 000 долара.

“Моето поколение не игра за пари, а от любов към футбола. За мен не беше важно да знам заплатата или бонусите си, а по-важно беше да играя и хората да ме ценят. Меси се премести в Америка, за да играе и побеждава. Парите не го интересуват, защото той обича футбола”, довери пред тв гиганта BeIN Sports кавалерът на “Златната топка”.

Стоичков е категоричен, че е нямало шанс Меси да се завърне в любимата си “Барселона”. С каталунския клуб Бълхата се превърна в един от най-великите играчи на всички времена. Лео напусна испанския колос със сълзи на очите преди 2 г. и заигра за френския “Пари Сен Жермен”. След като стана ясно, че Меси няма да поднови договора си с парижани, спекулациите около завръщането на аржентинеца на “Камп Ноу” започнаха да валят ден след ден.

“След начина, по който си тръгна от “Барселона”, знаех, че няма шанс той отново да се завърне. Меси тогава искаше да остане на всяка цена, за да завърши кариерата си в любимия си клуб. Той каза, че няма да се връща, за да не страдат съотборниците му. Това показва неговото величие, защото той можеше да се върне, но разбира се, президентът трябваше да намали заплатите на играчите и други разходи, за да се случи това”, добави още Стоичков, който вече приветства Меси в Америка и дори получи негова тениска на “Интер” с автограф.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене