Подкаст: Актьорът Симеон Владов в подкаста “24 часа от живота”: Музиката е голямата ми любов

Симеон Владов и Анатолий Попов в студиото на “24 часа от живота”
СНИМКА: ГЕОРГИ КЮРПАНОВ

Преди тридесет години Симеон Владов започва да се занимава с озвучаването на реклами, филми и сериали. Явява се на кастинг в БНТ и на следващия ден е вече там на работа. Един от първите му филми е “Ловци на духове”, където дава гласът си на Дан Акройд, изпълняващ ролята на д-р Реймънд Стенц. “Тридесет години в дублажа и с две награди “Златен глас” мисля, че съм постигнал всичко, което може да се постигне в България и за това вече дублажа не ми е толкова интересен. От известно време не работя там за пари, а за удоволствие.”, разказва Владов в подкаста “24 часа от живота”. Най-голямото му предизвикателство е да озвучи Еди Мърфи в “Смахнатият професор”, където освен четирите мъжки персонажи, трябва да озвучи и два женски, които обикновено стоят на една маса и говорят едновременно.

От малък мечтата му винаги е била да пее и да се занимава с музика. “Музиката е голямата ми любов! Обичам да много да я слушам, участвал съм в много различни формации, пял съм фолклор и църковнославянски песнопения, бил съм фронтмен и на група през 90-те”, разказва актьора. Преди пет години печели кастинга за мюзикъла “Мамма Миа” в Софийската опера и балет и музикалната му кариера тръгна нагоре. Симеон Владов е част и от проекта “Пеещи артисти” и има издадени пет песни. Клипът на последният му сингъл от проекта “Любовта просия не търпи” е сниман във Вършец, като част от кампанията за спасяването на сградите Царското казино и Банския комплекс в градския парк.

Защо майка му е била против да кандидатства навремето в НАТФИЗ, каква е причината около десет години да не играе в театъра, засенчи ли гласът лицето, ако не беше станал актьор какви са били другите му планове за живота, цената която плаща, за да е това което е днес и още от разговора със Симеон Владов ще чуете в епизод 93 на подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:

Напишете дума/думи за търсене