Сашка Васева се завръща след операцията на тумора! Вижте къде и кога ще пее отново

Сашка Васева ще се бори за победата в тазгодишното издание на "Пирин фолк". Това стана ясно, след като журито обяви резултатите от предварителния етап в конкурса за нова авторска песен на македонска фолклорна основа.

Сашка Васева в дует с Юлиян Асенов са класирани на първо място с песента "Боже мили". Двамата са получили 229 точки от 250 възможни и ще се появят на сцената на Летния театър в Сандански в края на август. В оценителна комисия личат имената на Гуна Иванова, Райко Кирилов и Ненчо Касъмов, като журито прослушва и оценява анонимно произведенията на кандидатите.

Преди година предизвика фурор в Летния театър в Сандански
Преди година предизвика фурор в Летния театър в Сандански

През последните години Дупнишката Мадона остави кариерата си настрани, след като започна тежка битка с тумор в мозъка. Сашка преживя тежка операция в Германия, а възстановяването на певицата е сложно и продължително. Фолклегендата напълно ослепя и изгуби всякаква надежда отново да прогледне, но в момента има по-голяма надежда, че ще се възстанови. По време на интервенцията, която продължава повече от 12 часа, докторите отстраняват тумор от главата на Васева, голям колкото яйце. Образуванието е притискало зрителния нерв на изпълнителката и това е причината Сашка да не вижда. 10 години Сашка Васева живя с грешна диагноза - атрофия на зрителния нерв. Изпълнителката се опита да се излекува с народна медицина и чудодейни извори. Но проблемът й рязко се задълбочи и тя ослепя напълно.

През август миналата година Васева вдигна на крака публиката на "Пирин фолк" в Сандански. Обичаната певица бе гост-изпълнител на 30-ото юбилейно издание на фестивала и за първи път се появи пред публика след операцията. И ако тогава изпълнителката беше само гост, то сега певицата ще е участник в конкурса и ще се бори за победата.

Има надежда, че Сашка отново ще прогледне
Има надежда, че Сашка отново ще прогледне

Наближаващото 31-во издание на фестивала ще зарадва почитателите на македонската музика с истинска плеяда звезди, които ще озарят сцената на 25, 26 и 27 август. Специални гости ще бъдат Райна, Вили Рай, Иван Дяков, Теодора, Радостина Паньова и Емилия.

"Пирин фолк" има специално място в живота на Сашка, тъй като от там преди близо три десетилетия стартира кариерата й като певица. С изпълнението на авторската си песен "Зелените очи", която представя за пръв път на фестивала през 1997 г., Сашка предизвика истински фурор в Летния театър преди година. А публиката стана на крака, за да я аплодира дълго. Очакванията са и сега интересът към появата й да бъде много голям.

Желаем й успех!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене