А трябва ли краката на Натали Трифонова да се крият? Не, синоптичката с късата пола вече е символ на нова медийна култура

Натали Трифонова води прогнозата за времето по Би Ти Ви със сексапилна синя рокля. 
СНИМКА: СТОПКАДЪР

  • Атрактивната синоптичка и водеща по bTV е висока 176 см (без токчета)
  • Отказала се е да учи медицина, стресната от изпита по анатомия
  • Фен е на футбола, снима се със Стоичков

Когато Натали избира вместо медицина, бизнес информатика, а малко по-късно превзема телевизионния ефир, изглежда, прави правилен избор.

Камерите “обичат” визия и излъчване като тези на 31-годишната синоптичка и водеща в Би Ти Ви, а това е нож с две остриета - освен фенове има и критици.

“Като видя Натали така облечена, и нищо не чувам от прогнозата” и “Абе, това момиче защо се облича с такива къси поли?” са най-честите коментари. 

Красивата синоптичка на Би Ти Ви Натали Трифонова
Красивата синоптичка на Би Ти Ви Натали Трифонова

Дори от медийния регулатор СЕМ отчетоха, че възмутени граждани питали колко дълги трябва да са полите на синоптичките. “Странен е този интерес към опънатия трикотаж по релефа на водещите. Това си е част от новата медийна култура”, обясни пред “24 часа” председателката на съвета Соня Момчилова и напомни, че външният вид на водещите в частните медии, както и в БНТ се определят от стилисти и зависят от концепцията и търговските намерения на телевизиите.

От Би Ти Ви потвърдиха, че екип от стилисти работи с водещите на новините, актуалните предавания, времето и спорта в основния канал на групата. “Лицата на Би Ти Ви се обличат според тенденциите за всеки сезон (пролет, лято, есен, зима) и последните колекции на престижни световни и български модни марки. Всеки водещ има собствен гардероб, който е съобразен с жанра на предаването, което води, както и специфичните изисквания за цвят, шарки на облеклото, лични предпочитания, грим и цялостен стайлинг. За специални събития и празнични програми стилистите залагат на избрани модели дрехи, обувки и аксесоари от последните модни колекции. Темата за облеклата на водещите предизвиква чест обществен интерес, но Би Ти Ви приема за неуместно характеризирането въз основа на облекло. Компанията цени всички свои служители и вярва, че всеки е талантлив и отдаден в работата си, което е в основата на тяхното успешно професионално представяне”, добавят от телевизията. 

Тв водещата  почти винаги носи високи токове и къси рокли.
Тв водещата почти винаги носи високи токове и къси рокли.

Натали отклонява въпроса как избира своето облекло. Говори се обаче, че късите поли и рокли са нейни лични дрехи, които тя оставя в гадреробната на телевизията. И в ефир, и навън, както се вижда от десетките фотоси в социалните мрежи, тя предпочита дрехи по тялото със съвсем къси дължини и почти винаги е на високи тънки токчета, което добавено към нейните 176 см височина, допълнително привлича вниманието към краката ѝ. 

Натали Трифонова е висока 176 см.
Натали Трифонова е висока 176 см.

Вече 7 години синоптичката е част от екипа на Би Ти Ви. Започва там през 2016 г. като водеща на прогнозата за времето. Наета е да замества едно от утвърдените лица - Станислава Цалова, която тогава е в отпуск по майчинство. Трифонова е и автор на рубриката “По света с Натали Трифонова” в предаването “Тази събота и неделя”, а от септември 2020 г. е водеща и на светското предаване COOLt, сядайки на стола на Петя Дикова и Полина Гергушева. 

Атрактивната водеща е родена във Велико Търново, но след като майка ѝ се развежда с бащата, двете идват в София. Била послушно дете и само трудно я прибирали вкъщи, защото по цял ден играела на криеница, на стражари и апаши. Спомените ѝ от детството са свързани с родния ѝ град, където е прекарвала ваканциите при баба си и дядо си.

Натали е от лекарско семейство, баба ѝ Маргарита Ковачева е известен педиатър в града, от 1996 г. до 2013 г. е началник на детското отделение в МБАЛ “Д-р Ст. Черкезов”. През 2020 г. е избрана за лекар на годината във Велико Търново. Майка ѝ Ванина Ковачева пък е зъболекар. И сякаш пътят ѝ от Велико Търново водел и нея към медицината, но мечтите ѝ са да стане певица, манекенка, балерина.

Учи в 133-о СОУ “А. С. Пушкин”, а любимият ѝ предмет е математиката. “Когато ми разказаха за изпитите по анатомия, веднага се отказах ”, обяснява синоптичката защо не е записала медицина.

Като тийнейджърка се занимава активно и с танци. Участвала е в конкурса “Танцувай с мен”, организиран от Слави Трифонов. Тогава е само на 19 години. Без да се притеснява, излиза пред журито в ултракъса пола и горнище на бански, накичено с пайети. Провокативната ѝ визия веднага привлича Слави и той не крие интереса си. Още с първите въпроси се шегува с нея - пита дали има гадже и подмята, че фамилията ѝ е като неговата и ако един ден се оженят, нямало да има нужда да я сменя.

Натали наследява усета към модата от своята майка. В социалните мрежи двете често позират заедно, облечени в сходни тоалети и високи токчета. Тв водещата има силна връзка със семейството си, често с баба си и майка си прави семейни почивки в чужбина. 

Красивата синоптичка с майка си.
Красивата синоптичка с майка си.

А кариерата ѝ в телевизията започва случайно, когато е в първи курс, но още с появата си на екран прави впечатление и на зрители, и на продуценти. Дебютът ѝ е в несъществуваща вече Тв 7 през 2012 г. Задържа се там 4 години в прогнозата на времето, а по-късно води две предавания. Първо “Градът”, а после “Аз обичам новини” - шоу за музика, кино, изкуство и култура. От Би Ти Ви я забелязват и канят на мястото на Станислава Цалова и така вече 11 години.

Трифонова не спазва специални ритуали преди ефир, въпреки че колегите ѝ хвърлят чаша с вода за късмет преди дебютното предаване “Култ”. “Имам и червен конец на ръката, който да ме пази от уроки”, признава красавицата и е доволна, че досега не е имала сериозни гафове и зрителите наистина я харесват. 

Синоптичката  на плаж в Доминиканска република. 
СНИМКИ: ЛИЧЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ
Синоптичката на плаж в Доминиканска република. СНИМКИ: ЛИЧЕН ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ

“Би Ти Ви е моят втори дом. Не съм синоптик по образование, което ме задължава да се интересувам двойно повече от всичко, свързано с метеорологичната обстановката. За всички години научих, че времето винаги може да ти изиграе шега, колкото и да си подготвен”, споделяла е водещата в интервюта.

Натали е голям фен на футбола. Оказва се, че освен да разказва с финес прогнозата за времето, атрактивната водеща може и да обясни каква е разликата между пряк свободен удар и дузпа. Разбира се, знае какво значи “корнер”, както и други по-сложни футболни термини. Преди месеци качи във фейсбук профила си колаж от две снимки, на които позира с Христо Стоичков. Единият кадър с футболната легенда е заснет през 2022 г., а другият - преди 25 години. “25 години по-късно сме си все така готини”, написа Трифонова под колажа във фейсбук. Двамата с футболната легенда се срещат в Рим, където той е посланик на Пробега на мира за Европа и участва в Мача на мира. Малко по-късно се снима с Натали, държейки факела на мира.

Страстта на водещата към футбола идва от нейния дядо, който е върл фен на ЦСКА. И освен че от малка се познава с Христо Стоичков, харесва Лионел Меси и Аржентина.  

Натали Трифонова се снима с Христо Стоичков 25 години по-късно.
Натали Трифонова се снима с Христо Стоичков 25 години по-късно.

За личния живот на Натали се знае малко, но ѝ приписват връзки все с известни мъже от политиката, през спорта до светския живот. До днес синоптичката не е показала лицето на нито един от тях. Вероятно за да не намали броя на феновете, които включват телевизора, за да разберат не толкова колко ще е горещо, а да ги стопли Натали с поредната къса пола. 

Натали Трифонова
Натали Трифонова

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене