Миенето на ръцете спестява куп главоболия

Понякога забравяме, че елементарните правила са най-ефикасни. Какво сте забравили за най-полезния навик, на който ни учат от малки.

Голяма част от заразните чревни инфекции ни поразяват, само защото сме пропуснали да си измием ръцете. Спомнете си колко често се „срещаме" с микробите - в градския транспорт, когато хващаме дръжката на вратата, ключовете, парите, галим домашния си любимец... Ако не миете ръцете си достатъчно често, се заразяваме сами, докосвайки очите, носа или устата си. Навикът да се мием със сапун след рязане на сурово месо, ходене до тоалетната или докосване на замърсени повърхности не отнема съвсем малко време, но пък пази от бактерии и нас, и най-близките ни хора. Ето няколко елементарни правила, които ще ви помогнат да сте по-здрави:

1. Преди миене на ръцете, свалете всички украшения - в противен случай в тях се събира сапун, който е идеална среда за размножаване на бактерии.
2. Колкото повече пяна, толкова по-добре.
3. Важно е добре да подсушите ръцете си със салфетка или чиста кърпа. Влажните ръце само съдействат на микробите да се полепят по-лесно.
4. Изсушавайте добре кърпата, иначе ликвидирате ефекта от измиването.
5. Носете в себе си дезинфекциращо средство, когато нямате достъп до течаща вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене