Упражнения за стегнати прасци

Упражнение 1
Застанете прави, съберете краката, отпуснете ръце до тялото. Правете непълни клекове, като се стараете да пружинирате леко с краката. Петите трябва да останат плътно прилепени до пода. Не се повдигайте на пръсти. Прикляквайте в продължение на 3 минути. Упражнението е полезно и за бедрата, без да ги натоварва прекалено.

Тренировките на мускулите са оказват единственият начин, с който можем да стимулираме изгарянето на мазнини, така че краката ни да изглеждат стегнати и секси.


Предлагаме ви специална серия от упражнения за оформяне на прасци, заедно с масаж на краката, който стимулира меридианите на жлъчката, бъбреците, пикочния мехур, стомаха, панкреаса и черния дроб.

 

Упражнение 2
Седнете на пода, изпънете краката пред себе. Ходилата ви трябва да са събрани, а пръстите изпънати. Подпрете се с ръце на пода, а тялото леко наклонете назад. Преместете левия крак към себе си и максимално го доближете до тялото, без да сгъвате пръстите. Десният крак трябва да остане силно изпънат. Повторете по 20 пъти за всеки крак. След това може да го изпълните с двата крака едновременно.
Упражнение 2 Седнете на пода, изпънете краката пред себе. Ходилата ви трябва да са събрани, а пръстите изпънати. Подпрете се с ръце на пода, а тялото леко наклонете назад. Преместете левия крак към себе си и максимално го доближете до тялото, без да сгъвате пръстите. Десният крак трябва да остане силно изпънат. Повторете по 20 пъти за всеки крак. След това може да го изпълните с двата крака едновременно.
Упражнение 3 
Застанете прави. Изнесете десния крак назад, изпънете го така, че да се опира само на пръстите. Започнете да пружинирате, като се стремите максимално да се доближите до пода. Изпълнявайте с умерено темпо - за всеки крак по 30 секунди.
Упражнение 3 Застанете прави. Изнесете десния крак назад, изпънете го така, че да се опира само на пръстите. Започнете да пружинирате, като се стремите максимално да се доближите до пода. Изпълнявайте с умерено темпо - за всеки крак по 30 секунди.
Упражнение 4

Застанете прави, съберете краката, после разтворете леко пръсти. Петите трябва да останат събрани. Повдигнете се на пръсти, отпуснете се на пети, пак на пръсти, след това се отпуснете на цяло ходило. Движете се ритмично и бройте с бързо темпо. Докато сте на пръсти се подвигайте максимално. Упражнението е трудно, така че се опитвайте да достигнете до 3 минути продължителност.
Упражнение 4 Застанете прави, съберете краката, после разтворете леко пръсти. Петите трябва да останат събрани. Повдигнете се на пръсти, отпуснете се на пети, пак на пръсти, след това се отпуснете на цяло ходило. Движете се ритмично и бройте с бързо темпо. Докато сте на пръсти се подвигайте максимално. Упражнението е трудно, така че се опитвайте да достигнете до 3 минути продължителност.
Упражнение 5

Легнете по гръб, пъхнете ръце точно под кръста, вдигнете краката си под ъгъл 45 градуса, все едно карате въображаем велосипед. Добре е да имате помощник, който да сложи длани върху двете ви ходила, за да оказва съпротивление. Карайте така 5-7 минути.
Упражнение 5 Легнете по гръб, пъхнете ръце точно под кръста, вдигнете краката си под ъгъл 45 градуса, все едно карате въображаем велосипед. Добре е да имате помощник, който да сложи длани върху двете ви ходила, за да оказва съпротивление. Карайте така 5-7 минути.
Упражнение 6

Намерете дебела книга или дъска - 6-8 см. Стъпете така, че пръстите на краката ви да са на нея, а петите извън нея.  Повдигнете се максимално на пръсти, след това се отпуснете на пети върху пода.  Изпълнявайте го плавно, за да не си нараните петите. Добре е да не сте боси. Повторете 30-40 пъти. Ако ви е трудно да запазите равновесие, придържайте се леко за облегалка на стол.
Упражнение 6 Намерете дебела книга или дъска - 6-8 см. Стъпете така, че пръстите на краката ви да са на нея, а петите извън нея. Повдигнете се максимално на пръсти, след това се отпуснете на пети върху пода. Изпълнявайте го плавно, за да не си нараните петите. Добре е да не сте боси. Повторете 30-40 пъти. Ако ви е трудно да запазите равновесие, придържайте се леко за облегалка на стол.
Упражнение 7

Седнете на стол. Сложете върху коленете си книги. Тежестта им определете сами, в зависимост от това колко искате да натоварите прасците. Повдигнете краката на пръсти, след това бавно отпуснете пети на пода. Повтаряйте упражнението 7-8 минути. Може да го изпълнявате и на работното си място.
Упражнение 7 Седнете на стол. Сложете върху коленете си книги. Тежестта им определете сами, в зависимост от това колко искате да натоварите прасците. Повдигнете краката на пръсти, след това бавно отпуснете пети на пода. Повтаряйте упражнението 7-8 минути. Може да го изпълнявате и на работното си място.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене