Валери Йорданов отговори на Пападопулу: Вашите емоционални писания са пълни с неистини

Валери Йорданов

"Не мислех, че е необходимо да Ви отговарям, но Вие попрекалихте, мила ми колежке...". Така актьорът Валери Йорданов се обръща във фейсбук към колежката си от Народния театър Ана Пападопулу, която с дълъг пост описа скандалите в театъра, като  говори за "тримата мускетари", "решени твърдо да унищожат всяка възможност за развитие и благоденствие на театъра".

"Ще си позволя да Ви изложа много малка част от събития и факти, които може би са Ви неизвестни или не-интересни. Може би са и маловажни за "хората на изкуството". И понеже Вашите емоционални писания и коментари са пълни с... от изненада ще ги нарека "неистини", ще си позволя да Ви ангажирам с факти", пише във фейсбук Валери Йорданов. От самото начало на конфликтите в Народния театър той застава на страната на вече уволнения режисьор Александър Морфов. 

"Първият факт е, че не съм "целувал' ничия ръка, /освен на погребения на мои предци/. А на въпроса "защо съм стиснал ръката на директора" ще отговоря с думите, които му казах тогава: "Успех и успешен сезон на всички ни.". И след това започна свличането...

По всички останали факти и въпроси неколкократно предложих на директора да обсъдим и да поговорим - публично. На предложението ми не беше отговорено, но то все още е валидно. Отправям го и към Вас, за да мога да Ви осветля и да не оставате в емоционално неведение", пише още Йорданов. 

"Скъпа колежке Ани... Уверявам Ви, че основният мотив да има театър са Зрителите и вчера 1300 от тях внесоха своята подписка. Преди това бяха събрани повече от 6000 гласа в подкрепа на Ал. Морфов, а над 1000 зрители от Пловдив и Асеновград бойкотираха ръководството, а не Народния театър. Точно защото обичат театъра и не приемат управлението му.

С радост и загриженост, ако приемете поканата ми, ще Ви предоставя дългия списък с факти и въпроси...

Ваш колега: Валери Йорданов

/не Ви целувам ръка, извинете ме за нетактичността/",  така завършва публикацията си актьорът.  

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене