Училищна мода: последни тенденции

В навечерието на новата учебна годна родители и ученици трябва да изберат нови дрехи. Какво ще се носи тази година в класните стаи?

Много от училищните тенденции тази година задава сериалът „Клюкарката". Момичетата искат да приличат на героинята на Лейтън Мийстър - Блеър Уолдорф, а момчетата копират стила на Чък Бас, изигран от Ед Уестуик. Това обяснява бумът на шарените пеперудки, полите на каре, кокетните блузки и ярките жилетки.

Както и при дамската мода, роклите са на пика на популярността. Ученичките ги носят съчетани с къси блузи или по-строги якета. Популярни са и полите с кройка тип „молив" и „лале". Плисетата също са популярни. Връща се и класическата черно-бяла гама.

Момчетата отдават предпочитанията си на цветните ризи с ярки вратовръзки. И при „силния" пол жилетките остават на мода. Още една тенденция в ученическата мода са якетата с емблема - може да е на училището или на фирмата производител. Карираните ризи си подхождат отлично е едноцветен костюм.

Как да избирате дрехи?
Винаги обръщайте внимание на материята, като най-удобни са естествените тъкани. Избягвайте тесните модели, които ще ограничат свободата ви на движение и предизвикат чувство за дискомфорт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене