Що е то фетишизъм и опасен ли е

На теб или на партньора ти му допадат извънредно мрежестите чорапи, високите токчета или кожените облекла? Няма нищо лошо, но ако става дума за леглото, вече говорим за фетишизъм.

Фетишизмът е разновидност на сексуално поведение, при която стимул и източник на полово влечение са неодушевени предмети - дрехи, бельо, униформи, обувки. Но явлението не е толкова просто, колкото изглежда на пръв поглед, тъй като в качеството на фетиши могат да бъдат и части от човешкото тяло. Например, краката. Мъжът фетишист обожава дългите крака и не обръща никакво внимание на другите качества на партньорката си.

Досега не са установени точните причини за възникване на фетишизма, но съществува мнение, че той е тясно свързан с първия полов акт или дори с първата сексуална възбуда. Например, ако първата възбуда у един тийнейджър се е случила по време на гледане на порно филм, където жените са с дантелено бельо, има вероятност след това той да се възбужда именно от жени с такова бельо.

Други причини са страхът от сексуален контакт с реален партньор или неудовлетвореността от него. Фетишизмът може да бъде и просто начин за разнообразяване на сексуалния живот - ролеви игри или инсценировки. И в него няма нищо лошо, ако не води до насилие и е със съгласието и на двамата партньори.

Но ако поведението на партньора ти не ти се струва съвсем нормално или преминава определени рамки, които вредят на някой от вас, е задължително да поговориш с него и дори ако се наложи, да се обърнете към психолог. Не насилвай себе си да търпите нещо, което ти се струва неестествено, само за да съхраниш връзката си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене