10 продукта за красива кожа

Красотата, както е известно, идва отвътре. Така че преди да се впуснете да харчите пари за скъпа козметика, започнете с правилно хранене.

Предлагаме ви топ 10 на продуктите, които са най-верните ви съюзници по пътя към здравето и красотата. И освен това са страшно вкусни.

Зелени зеленчуци (броколи и зеле)
Богати са на витамин С, толкова необходим за имунната система, а освен това пазят от вредното влияние на слънцето. Спомагат за обновяването на кожните клетки.

Тиква
Храните, които са ярки на цвят, съдържат витамин А, който ще ви помогне да запазите свежото ви излъчване и ще „маскира" признаците на умора.

Зелен чай
Доказано е, че той защитава кожата и предотвратява ранната поява на бръчки. Освен това способства за регенерация на клетките.

Подправки (джинджифил и куркума)
Те не само придават неповторим аромат и вкус на храната, но и помагат на кожата да се възстанови след акне и изгаряния.

Аспержи
Незаменимият ви помощник в грижата за ноктите и косата, тъй като съдържат много витамин Е, който възстановява клетъчната мембрана.

Чесън
Чесънът може и да не е най-добрият приятел на свежия дъх (макар че според други изследвания е афродизиак), но съдържа селен, който се бори с токсините и свободните радикали, причиняващи стареенето.

Кафе
Обичаме го не само защото но ободрява, но и понеже е силен антиоксидант, който се отразява идеално на лицето ни. Но не прекалявайте, за да не си докарате безсъние, от което пък доказано се погрознява. Пийте не повече от една чаша на ден, не по-късно от 14 часа.

Авокадо
Невероятно вкусно, но и богато на витамин Е и наситени Омега-3 мастни киселини, които играят основна роля за здравето на клетките.

Пилешко и риба
Качествените белтъчини помагат да повишим естествената изработка на колаген в организма, който стяга кожата и й придава сияен вид.

Сурови ядки
Те също снабдяват с Омега-3 киселини, отразяват се положително на клетъчния метаболизъм и усилват естествената бариера срещу агресивните фактори на околната среда.

 


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене