Подкаст: Дарияна Куманова в подкаста “24 часа от живота”: На 4 “видях”, че ще живея в Италия, омъжена за приятел от детската градина

Дарияна Куманова в студиото на "24 часа от живота" с Анатолий Попов

 

Доц. Дарияна Куманова е една от най-влиятелните жени в артистичния живот на Италия с над 20-годишен опит на международната музикална сцена. Придобива академичната си длъжност в Академията на Санремо, след седем години дирижира оркестъра на Санремо, като единствената жена диригент тогава и четвъртата жена диригент в над 70-годишната история на фестивала.

“Моята мечта, като малка, беше да стъпя на сцената на Санремо. Бях на 4-5 годинки, когато ме питаха приятелките на майка ми “къде ще живееш в София, в Пловдив, при леля ти, в Тървоно, при мама и при тати?”, аз отговарях, че ще живея в Италия. Нямам представа, защо съм отговаряла така, но като малка, виждах много напред в моето бъдеще. Така бях казала, че ще оженя за момче от детската градина. Не знаеш кое е, но така стана”, разказва с широка усмивка на уста Дарияна Куманова в подкаста “24 часа от живота”.

С днешна дата тя управлява собствено музикално училище в Милано. Държи много нейните ученици да се научат на скромност, никога да не забравят откъде са тръгнали, кои са и най-вече да си помагат един на друг. “При мен е много важно ние да сме като семейство. В момента, в който някой излезе от тези рамки или се връща обратно или се разделяме. Завистта, злобата и омразата към успеха на другите са недопустими и абсолютно забранени”, категорична е Куманова.

Тя носител на редица отличия в областта на изкуството като т.нар. музикален „Оскар“ – наградата „Давид на Донатело“, връчен ѝ за оригиналната песен във филма „Сибирско възпитание“ на Габриеле Салваторе и „Златен лъв“ от фестивала във Венеция за професионални успехи в областта на музиката и културата. Удостоена е с най-голямото лично и професионално отличие за една дама „Жена на годината“ в Италия, в категория „Изкуство“.

Лесен ли бе пътят от Велико Търново до една от най-престижните сцени в Италия, без кое качество не се успява в музикалния шоубизнес, кои мечти не успява да сбъдни, за Европейското първенство по спортно сценични изкуства и още от разговора с Дарияна Куманова ще чуете в епизод 94 на подкаста “24 часа от живота” в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи.

  • Ключови думи:

Напишете дума/думи за търсене