По стъпките на Мерилин Монро

Лос Анджелис си има отскоро нова атракция. Срещу 60 долара специален гид развежда желаещите по стъпките на Мерилин Монро, съобщи "Франс прес". Това туристическо предизвикателство хрумнало на Елиса Джордан, нейна яростна почитателка и подробно запозната с биографията й. Джордан споделя, че е организирала този тур във връзка с юбилея от смъртта на попзвездата, която напуска този свят на 5 август 1962 г. от свръхдоза лекарства (това е една от версиите за кончината й).

Желаещите могат да видят къде точно се е намирал фризьорския салон, където попиконата за пръв път е изрусила косата си и е докарала неповторимия си платинен блясък. Но на туристите все пак им е нужна голяма доза въображение, защото сега на мястото на салона на булевард "Холивуд" се намира павилион за сувенири и кинкалерия, който няма нищо общо с блясъка на звездата.


Екскурзията започва от музея "Холивуд", в който колекционери излагат предмети, свързани с живота на Мерилин. След него се минава през училището, където тя е учила и съучениците са й се подигравали заради бедността й. Екскурзията по стъпките на Мерилин не пропуска и сиропиталището, където малката Норма Джийн прекарва по-голяма част от детството си. Там се разказва историята как когато я оставяли, тя плачела сърцераздирателно и молела да не я оставят, защото не е сираче, има си майка.
Екскурзията по стъпките на Монро завършва в луксозния квартал Брентууд в Холивуд, където е живяла звездата.


Името и съдбата на Мерилин Монро са неразривно свързани с Града на ангелите. Тя израстнала по тези места през 20-е и 30-е години на миналия век, когато Лос Анджелис вече се славел като център на киното и много хора се преселили тук заради филмовата индустрия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене