Краси Аврамов: "Отнесени от вихъра" остави следа в мен"

Попитахме Краси Аврамов какво обича да чете. Оказа се често е чел с фенерче под завивките!

"Обичам да чета осеяните със загадки и напрежение криминални романи на Майкъл Конъли. Харесвам книгите на Никълъс Спаркс - "Тетрадката", "Незабравима", "Последната песен". Те са поднесени с чувство и емоции, които възприемам и разбирам много добре, като творец.

От време на време се увличам по фантастични романи, като най-пресен пример ми е сагата "Здрач". Там Стефани Майер ме изненада приятно с находчивия си и увлекателен стил, което направи всичките й персонажи доста реалистични. Сега като се замисля, явно винаги ми допадат книги, които в последствие биват филмирани.

Като малък, обичах да чета Иван Вазов, Димчо Дебелянов и Антон Дончев. Смятам, че българинът става българин, едва след като прочете произведенията на великите български класици. Техният труд разказва и пресъздава по един невероятен начин българската история. Такива книги и произведения са истински съкровища за родината ни.

В тинейджърските си години четях книги на чуждестранни автори, които тепърва навлизаха в България. Голяма следа в мен остави "Отнесени от вихъра" на Маргарет Мичъл. Книги като "Сияние", "То" и "Куджо" на легендарния Стивън Кинг допринасяха за качването на адреналина ми в онези нощи, когато четях скрит под завивките на леглото с фенерче в ръка", споделя Краси Аврамов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене