Авангардна апаратура против акне за първи път у нас

За акнето и лечението му е писано много, тъй като е упорит дерматологичен проблем, който засяга не само подрастващите, но и хора в зряла възраст. Предлагаме ви нов апарат, който за първи път се предлага в България и успешно лекува акне.

Наричат технологията, известна като Isolaz, революционна, защото лекува и най-тежките форми на акне, които съсипват кожата, самочувствието на милиони хора по света. Освен това американската фотопневматична апаратура прави и дълбоко почистване на лицето. Ефектът при този пилинг трае цели два месеца, като не оставя следи по кожата, както обикновено се получава след седмичната намеса на козметичката.

Принцип на работа
Успехът на авангардната технология при отстраняването на грозните пъпки и заличаването на белезите от тях, се дължи на уникалната комбинация от вакуум и широкоспектърна светлина, която не причинява болка. Това е единствената машина, сертифицирана от американската агенция по храните и лекарствата (FDA) за лечение на всички типове акне. А и при процедурата с чудодейната машинка не се губи излишно време, не се налага да се приемат медикаменти или да се слага локална анестезия.
Вакуумът извлича от порите замърсяванията и излишната мазнина, които ги запушват и са сред причините за образуване и активиране на неприятните пъпки и последващи възпаления. Извличането на нечистотиите става в дълбочина от вътре навън, при това леко и безболезнено. Широкоспектърната светлина унищожава бактериите, причиняващи акнето и намалява зачервяването на кожата. Защитената с патент технология е базирана на фотопневматиката и се разпространява само с тази апаратура. Тя успешно лекува пациенти с акнеична кожа, която не се повлиява от други методи на третиране - антибиотици, кремове, лезерни процедури и „Акутан"/"Роакутан" (изотретиноин).
Д-р Румяна Кожухарова е единствената българска лекарка, която е специално обучена и сертифицирана да работи с американското чудо. В центъра Beauty Systems лекарката прави и уникалната терапия за подмладяване Thermage, при която само с една процедура се изглаждат бръчките, опъва се кожата на лицето, шията, ръцете, дупето.

Предимства
Между 15 и 30 минути са необходими за третиране на акнеичната кожа, така че може и през обедната почивка или през голямото междучасие да отскочите, за да се отървете от пъпките. Още повече, че не се изисква специална подготовка за клиента - приемане на медикаменти или поставяне на локална анестезия. Добрата новина е и, че добрият ефект след процедурата не зависи от типа кожа или от възрастта на пациента. Клинични проучвания показват незабавни резултати в рамките на 24-48 часа. Допълнителните положителни резултати са намаляване на зачервяването по кожата, изчистване на обезцветяването по нея, заличаване на белезите и намаляване на омазняването. Всъщност отделянето на себум от мастните жлези, който се излива и натрупва в порите на космените фоликули, е сред основните причини за отключването на акне. През пубертета се засилва продукцията на себум, който пък е хранителна субстанция за пропионовите бактерии. Когато пората е блокирана, анаеробните бактерии започват да преобладават и да се свръх размножават. Секретират и химични вещества, които разширяват стената на пората. Хормоните и по-точно тестостеронът също е виновник за появата на акне. Особено когато нивата му са завишени при синтезирането му в женския организъм.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лили Иванова разреши на Тони Стораро да изпее две нейни песни на концерта му "25 години на сцена"
Какво казва цветът на урината за здравето
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета

Напишете дума/думи за търсене