Хидрадерми или терапията на звездите

Терапията, която е на принципа на йонизацията, е подходяща за всеки тип кожа и може да се прави по всяко време на годината. Хубавото при нея е, че дава възможност да се прилага индивидуален подход при всеки клиент, като е съобразена с типа кожа и нуждите, които има тя. Хидрадерми е известна като терапията на звездите, тъй като след нея лицето грейва.

Миглена Найденова, която е козметик в Центъра за естетична медицина и козметика „Дерма Елит" разказва подробности относно терапията за лице и шия, която се предлага в пет разновидности, в зависимост от нуждите на кожата. Кожата се подготвя, като се почиства, след това се нанася гел, който е съобразен с типа и проблемите й. Тогава идва ред на йонизацията, която се прави със сферични електроди. Чрез тази манипулация гелът прониква в дълбочина. Ако има нужда се прави и почистване. Следва оксигинирането, което се извършва със специална емулсия, за да стигнат молекулите кислород до ниво дерма. Оксигиниращата емулсия има и успокояващ ефект върху кожата.

Прави се и масаж, и накрая - маска на лицето. Продължителността на терапията е около един час и половина. Препоръката на козметика е тя да се прави по веднъж в седмицата в продължение на един месец или поне три терапии една след друга.
Ефектът от звездната терапия е дълбока хидратация и почистване, независимо дали клиентът е с мазна, суха, млада или зряла кожа. Подходяща е и за жени, и за мъже. Еластичността на кожата се подобрява, тъй като в геловете се съдържат вещества, които стимулират производството на колаген. Лицето изглежда като ново - отпочинало, спокойно, с видимо по-свежа кожа с блясък и изравнен тен.

„Благодарение на усъвършенстването на продуктите на Guinot, които участват в терапията, предлагаме и двойна йонизация на кожата, допълва професионалистката. - Разликата е в електродите, които се използват. При по-стария вариант, за който разказах, се използват два положителни електрода и един отрицателен, който клиентът държи в едната си ръка. Докато при новата - единият е положителен, а другият - отрицателен и така проникват положителни и отрицателни йони в кожата. А именно йонизацията повишава ефективността на терапията."
Хидрадерми лифт е друга терапия, при която кожата видимо се стяга. При нея се извършва стимулация на лицевите мускули. Тя се препоръчва при първите признаци на стареене. И двете терапии не бива да се правят на бременни, хора с пейсмейкъри или тежки сърдечни и онкологични заболявания.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене