Нов апарат трайно освобождава тялото от мазнини

Жени и мъже могат да намалят обиколките в определени зони от тялото си посредством нов апарат. Bella Contour е израелско изобретение, чиято технология е базирана на ултразвук и електростимулация. Още при първата процедура резултатите са видими - от 0.5 до 4 см.


Как действа

„Електростимулацията помага да се направи карта на мастния слой, което е сред уникалните достойнства на апарата, пояснява Валентина Скочева - кинезитерапевт в студиото, което също носи името Bella Contour. - Картата показва къде са разположени мазнините, каква е плътността им и колко силна ултразвукова вълна да се изпрати към тях, за да ги накара да трептят. Основната работа се извършва от ултразвука, който не е целутрон, както смятат някои, а много по-висок клас апаратура. Той не унищожава мастната клетка, като достигне до нея, а я запазва. Но трептенето, което предизвиква разбива мастното съдържимо в нея на по-малки частици, наречени липиди, които по естествен път - през порите на клетката излизат от нея. Организмът разпознава освободените мазнини като свободна енергия, която може да изгори."
Препоръката е след процедура човек да поддържа известно време лека физическа активност - 10-15 минути да се качи на велоергометър или да походи пеша, за да накара организма да стимулира изгарянето на освободената енергия по време на процедурата.

Кои зони могат да се третират

Основните зони, които благоприятно се повлияват след процедура с апарата са корем, паласки, бедра, дупе, ръце. По време на една процедура могат да се третират - корем и паласки, двете ръце и едното бедро, което се обработва от коляното до кръста, като се включва брича и седалището. Бедрата се обработват поотделно или не в един и същи ден, тъй като представляват голяма зона, от която се освобождава сериозно количество енергия, която организмът трябва да изгори в рамките на 48 часа, за да има ефект. Освен това машината възприема всяко бедро като отделна зона като мазнина, а не се прави повече от една процедура на ден. Ако се започне с ляво бедро, след един ден се третира и дясното.

„Броят на процедурите зависи от ефекта, който търсим, но е желателно да се направят десетина на една зона, съветва кинезитерапевтът. - Когато човек е много слаб са достатъчни от 3 до 5 процедури на зона, а при по-пълни клиенти са позволени и повече от 10.„

Предимства пред липосукцията

Уникалната технология Bella Contour е базирана на естествените процеси в тялото, което я прави здравословен, безболезнен и безопасен неинвазивен метод за освобождаване от телесните мазнини. Докато при липосукцията има агресивна намеса върху съответните зони, което не е лишено от риск и усложнения.
Продължителността на една процедура е 40 минути. Първата процедура отнема около час и половина, тъй като се правят измервания и снимки, за да се види първоначалното състояние на тялото, както и след последната, за да се направи сравнение.
Резултати

„Видимо намаляват обиколките на третираните зони, ако се стигне до намаляване и на теглото, което е факт при някои клиенти, е бонус в следствие на терапията, казва Валентина Скочева. - Още след първата процедура на корем може да има разлика от 0.5 до 4 см в обиколката. Разбира се, резултатът е индивидуален, но видим. Максимумът, който сме постигали е 15 см и то при 60-годишна жена. Целулитът също много добре се повлиява след процедурите, както и „младите" стрии (когато са още червени), се свиват."
Под въздействието на ултразвука освен, че се редуцират обиколките на съответните зони, се подобрява и кръвообръщението, което води до ускоряване на метаболизма. Крайният ефект е видимо подмладена кожа, зони с намален контурът и наистина моделирана фигура.

„Много често, като се работи върху бедрата, положителна разлика има и върху корема, както и ако се работи върху корем, има разлика върху седалището, споделя факти от практиката си кинезитерапевтът. - Друг плюс е, че не се налагат поддържащи процедури, тъй като ефектът се запазва за дълъг период от време, стига клиентът да не качи много килограми след това. При желание от страна на клиента да свали и килограми, препоръчваме специална диета, съобразена с индивидуалните му хранителни навици и въобще с начина му на живот."

Валентина Скочева допълва, че често при мъжете има по-добър резултат, след процедурите с апарат, което се дължи на различното разположение на колагеновите и еластиновите влакна в мъжкия и женския организъм. При жените те са под формата на мрежа и заклещват мастните клетки, което не позволява лесно да се освобождават мазнините от тях. Докато при мъжете колагеновите и еластиновите влакна са успоредно разположени и това е предимство за излизането на мазнините.
Както повечето процедури и при тази има ограничения. Не се препоръчва на хора с тежки бъбречни и чернодробни заболявания, на онкоболни, жени в по-напреднала бременност също не е желателно да се подлагат. А при клиенти с хормонални проблеми резултатите не са гарантирани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене