Здравословен режим за редуциране на мазнини

Примерно меню за дами

Ден първи
- първо хранене - 50 г овесени ядки плюс 2 белтъка
- второ хранене - 1 грейпфрут
- трето хранене - 100 г пилешка пържола със 100 г салата от зеленчуци
- четвърто хранене - 1 грейпфрут
- пето хранене - 100 г пилешка пържола със 100 г салата от зеленчуци
Ден втори
- първо хранене - омлет с 1 жълтък и 3 белтъка с 50 г сварен грах
- второ хранене - 1 зелена ябълка
- трето хранене - 100 г пуешко или телешко филе и 150 г печени или варени картофи
- четвърто хранене - 1 зелена ябълка
- пето хранене - кюфтета от чиста телешка кайма и 100 г салата от зеленчуци
Ден трети
- първо хранене - 3 яйца на тиган с домати
- второ хранене - 50 г сурови ядки
- трето хранене - риба на скара със салата
- четвърто хранене - 50 г сурови ядки
- пето хранене - 2 белтъка с 30 г маслини
Ден четвърти
- Свободен

Забележка: Ако жената е с прекалено излишни килограми, за нея четвъртият ден от менюто не е свободен. Тя трябва да продължи да редува трите дни. Съответните продукти, разбира се, могат да се заменят. А след редуциране на теглото в рамките на 5-10 кг, се прави нов хранителен режим, но всичко е строго индивидуално.

Любопитно
Затлъстяването в областта на трицепсите при жените е един от първите признаци за хормонален дисбаланс, както и прекомерното омазняване на кожата на лицето и на косата.

Диета за отслабване се прави на общите принципи за здравословно хранене. Съчетана с тренировки във фитнес дава по-високи резултати. За да е ефикасен, хранителният режим трябва да е изготвен индивидуално, съобразен с възрастта, пола, килограмите на човек, както и колко често спортува. И за качване на мускулна маса, и за сваляне на килограми помага консумирането на еднородна храна. Дори всеки ден да ядем само свинска мас, пак ще отслабнем, пояснява Ина Миладинова, инструктор във ... Но това не означава, че ще постигнем желаните резултати. Основните хранителни вещества са белтъчини, въглехидрати и не бива да лишаваме организма от тях. Когато човек не тренира, диетата му трябва да е по-драстична. Но като е поставен ежедневно организмът на равен брой калории и въглехидрати, той е в стрес и започва да си складира запаси. Когато се наруши този режим, се получава йо-йо ефект - качват се повече килограми или теглото се връща и заковава на това място. За да не се създават неприятни ситуации за тялото трябва да има зареждащи и разреждащи дни на въглехидрати. Така организмът няма време да разбере какво се случва, а именно, че го лъжем и се „отпушва".
Първият ден в примерната диета има 150 г въглехидрати, във втория - около 180 г, в третия - 0 г, но има мазнини, богати на калории и така организмът, макар и лъган, не е в стрес.

Килограми се трупат от въглехидратите, не от мазнините. Заблуда е, че като спрем да ядем мазнини, сме на диета. Сложните въглехидрати по-бавно се усвояват от организма. Сред тях са овесени ядки, които са богати на фибри, естродиран ориз, ориз, варива - царевица, леща, боб, но само сварени, пълнозърнести хлябове, но не всички, които се предлагат в магазинната мрежа.

Простите въглехидрати трябва максимално да се избягват, тъй като веднага се усвояват от организма и се натрупват в мастни депа. Някои жени трупат равномерно, но други - само в определени зони. Сред продуктите, които не бива да си позволявате са захарните и тестени изделия, шоколад, мед, плодове, алкохол. От плодовете най-бедни на захари и подходящи за хора с хранителен режим са грейпфрута и ябълката.
Без мазнини организмът не функционира здравословно. Те съдържат Омега 3, Омега 6 и фолиева киселина, които помагат за изграждането на клетъчната мембрана. Така че не пренебрегвайте маслините, зехтина, суровите и печени ядки, рибата. Протеини има в различните видове месо и яйцата Червените меса съдържат креатин. Подходящи са за хора, които искат да качат килограми, във фитнеса това са предимно мъже. Бялото пилешко месо, пуешкото филе и рибата са по-подходящи, когато се свалят килограми. Млечните продукти, съдържат лактоза, която повишава женските хормони и резултатът е трупане на килограми. Протеините, който се предлага във фитнесцентровете е жизненоважен за трениращите, защото е изолиран от лактоза. Много лекари ги отричат, наричат ги „химикали", но бебетата защо пият НАН? Протеините понякога се изписват и за възстановяване на жени след раждане. Една доза от 30 г протеин се равнява на 100 г пилешка пържола. Като си на работя, например, е по-добре да вземеш един протеин, ако нямаш време да си хапнеш пържолата, за да не забавиш метаболизма си, като пропуснеш поредното хранене.

Клетката има памет и когато сваляме килограми, организмът се бори да си ги върне. Това е причина след отслабването, да задържим теглото, като продължим отново да се храним по определен начин, да спортуваме. Истината е, че всеки, който започне да тренира и да се храни правилно, след втората седмица се чувства лек и жизнен и обикновено превръща този ритъм на спорт и хранене в начин на живот. Не си причинява енергийни бомби. Храненето е култура. Да, има моменти, когато прекаляване с вкусотиите - обикновено по празници, но винаги след това можем да компенсираме с разтоварване.

Алкохолът е враг на диетите. Ако спазваме режим на хранене, но вечер си пийваме, ефект няма да има. А що се отнася до течностите, за тях важи максимата - колкото повече, толкова по-добре. Газирани напитки и сокове са позволени само в свободния ден, но за който има такъв. В 200 г сок или кока кола има около 40 г бързи захари. Освен това в безалкохолните питиета се съдържат подсладители, консерванти, оцветители, от които се задържат подкожни течности, а целулитът е събиране на вода и мазнина. Маслото и маргаринът натоварват жлъчката, черния дроб, повишават лошия холестерол, след което идват инфаркт, инсулт, затова те бива да се консумират.
Доказано е, че хора, които спортуват, не изпадат в депресия.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Карен Хорни - жената, която се изправи срещу Фройд
Как да декорираме правилно дома си с животински принт
Ефектът на Чаровния принц - полезен или пагубен?
7 неща, които трябва да пазим в тайна
Мария Бакалова и още 16 българи са вече част от Европейската филмова академия

Напишете дума/думи за търсене