Счупиха буквите на Сатирата

За четвърти път чупят буквите на Сатирата.
Снимка: Фейсбук

Буквите на козирката на Сатиричния театър "Алеко Константинов" отново осъмнаха изпочупени. Подобно посегателство се случва за втори път в рамките на по-малко от година, като преди това  щета от този вид е нанасяна на театъра още два пъти.

"Граждани! Това е подобието на държава и вследствие на това подобие, е подобието на нация! Пак ни счупиха буквите! Пак! Пак ще ги поправим. Пак! Благодаря на всички, които през последните години създадоха това усещане за безнаказаност!", написа във фейсбук профила си Сърменов. 

През октомври 2022-а камион се вряза и отново остави Сатирата със счупени букви. Според директора на театър Калин Сърменов тогавашните щети са стрували поне 10 000 лв. 

Сатиричният театър е основан през 1956 г. и е единственият жанров театър в България. Културната институция е номинирана 32 пъти за най-престижната българска театрална награда „Аскеер” в различни категории, като в 13 от тях печели приза. Театърът разполага с три сцени, като именно там са работили едни от най-големите български звезди на театъра и киното, сред които Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Григор Вачков, Стоянка Мутафова, Татяна Лолова.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене