Стотици вярващи се събират край гроба на Ванга, вижте защо

Пророчицата издъхна на 11 август 1996 г., приживе искала да я почитат винаги в събота

Стотици миряни се събират в събота - 5 август, за да почетат 27 години от смъртта на Ванга.

Пророчицата почина на 11 август 1996 година, но заради изрично нейно желание годишнината ще бъде отбелязана на друга дата.

"Леля Ванга изрично държеше нейната памет да бъде почитана в съботен ден, както е по християнските канони. Затова и избрахме 5 август. Не сме го обявявали официално, но хората се интересуват от Ванга и винаги знаят кога да дойдат и да покажат уважение към нея", разказа пред "България Днес" Иван Драмов, председател на фондация "Ванга".

Серафим Иванов, който е управител на комплекса в Рупите, посочи пред вестника, че очакванията са и тази година да има хора. "Събота е, лято е, така че вероятно ще има много посетители. Имаме готовност да ги посрещнем и никой няма да остане извън комплекса", добави Иванов. Очакват се гости от цялата страна - София, Варна, Стара Загора, Перник, Кюстендил и други.

От 11 ч. отец Живко ще отслужи панихида край гроба на пророчицата. "Не пропускаме да си спомним за леля Ванга както на деня на нейната кончина, така и на 14 октомври, когато почитаме света Петка. В събота ще бъде възпоменателен ритуал без допълнителни събития, защото такова е естеството на деня", каза още Драмов.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Класация на либидото на всяка зодия
Брад Пит ще участва в нов филм за Формула 1
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?

Напишете дума/думи за търсене