Красиви съвети от целия свят

Макар красотата да е субективна, има неща, които са привлекателни за по-голямата част от хората - гладка, сияйна кожа; красива, гъста коса; здрави нокти, хубава усмивка.....

• Чилийките са открили тайната на красивата, блестяща и чиста кожа - грозде. Тамошните жени си приготвят маска от смачкано черно грозде и 2-3 супени лъжици брашно. След като забъркат разкрасяващата „отвара" те си я поставят на лицето и стоят с нея около десетина минути. Според тях ефектът е видим още след първата процедура.
• Рецептата за красиви и здрави нокти на жените от Доминиканската република може да ви се стори малко миризливичка, но ефектът си заслужава. Според доминиканките чесъна прави чудеса с маникюра. Те прибавят предварително счукан чесън към шишенцето с лакочистител и го оставят да престои от 7-10 дни. След това почистват ноктите си със сместа и те стават здрави и твърди. Красавиците споделят, че характерната миризма изчезва сравнително бързо.
• За да се преборят с целулита, бразилките ексфолират телата си с морски пясък или с утайка от кафе. Пясъкът е по-груб и затова „търкането" с него трябва да е леко и с плавни движения. Това е първата стъпка. След като се върнат от плажа, екзотичните красавици използват фината утайка от кафето си по същия начин и чак тогава си взимат душ. За да не наранят кожата си, обаче, те прибягват до тези процедури само 2-3 пъти месечно.
• Полякините могат да се похвалят с меки и сочни устни. Виновникът за това тяхно качество е меда. Жените в Полша вярват, че редовното нанасяне на мед върху устните ги прави красиви, омекотява ги и ги предпазва от атмосферните условия.
• За да премахнете неприятните тъмни кръгове под очите - доверете се на испанките. Те отрязват две тънки филийки(колкото се може по-тънки, ако е възможно като за чипс) от един картоф и ги поставят на очите си. След около десетина минути тъмните кръгове са избледнели(почти или напълно изчезнали), а заедно с тях и чувството за тежест на клепачите.
• Французойките знаят как да използват красивата си усмивка в своя полза. За да заздравят и избелят зъбите си те ядат много сирене. Според тях консумацията на различни видове сирена помагала за поддържането на здрава и красива усмивка.
• За красива и здрава коса индийките веднъж седмично втриват в гривата си кокосово масло. Жените в Индия твърдят, че по този начин косата цъфти по-рядко, расте по-бързо, става по-еластична и белстяща.
За да постигнат тези резултати жените по света използват различни трикове и продукти. Разберете кои са тайните „съставки" на красотата и неустоимия чар, използвани от векове от девойките по целия свят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене