250 изпълнители от 12 държави на джаз феста в Банско

Камелия Тодорова ще радва феновете си на втората вечер от Джаз фестивала в Банско. 
СНИМКА: АРХИВ

Над 250 музиканти и изпълнители от 12 държави излизат на две сцени с 31 концерта в осем дни по време на джаз фестивала в Банско, който започва в събота.

Със забележителна и завладяваща програма от активности през целия ден, Банско разгръща програмата на фестивала не само като вечерна, а във целодневна.

"Банско джаз фестивал" ще подари на жителите и гостите на града една впечатляваща музикална селекция от световни и български изпълнители, богата съпътстваща програма.

Тази година се поставя началото на експозицията "Джазът в България", уникална сбирка, която разказва истории за развитието на джаза у нас. Тази интересна колекция представя богатата джаз култура на България през призмата на музиканти, композитори, изпълнители и ценители на джаз музиката. Всеки експонат е предоставен от дарители, които се постараха да предадат духа на джаза. Експозицията представя мост между миналото и настоящето на джаза в България и привлича вниманието на посетителите със своята ценност и значимост. 

Още една нова инициатива по време на фестивала - публиката ще може да се срещне със знакови имена в джаза всяка вечер от 19 в читалището на гр. Банско на „Джаз среща на чаша вино с…“

Разбира се, в програмата е и сцена „Млади таланти“ в градския парк. Пак там ще има- забавни игри за малки и големи, проектът "Джаз в града" предвижда на различни локации в града да свирят млади джаз изпълнители, за да подгреят публиката за концертите на голяма сцена на площад "Никола Вапцаров". И в това издание на Банско джаз фестивал, изпълнителите от голямата сцена ще проведат свои майсторски класове с участниците в „Джаз академия“ Банско 2023.

Банско джаз фестивал затвърждава реномето на Банско като световна джаз дестинация. Това доказват не само имената на голямата сцена, но и ангажираността на организаторите да привлекат и увлекат публиката в джаза.
Сред имената, които излизат на сцената са Камелия Тодорова, Йосиф Цанков, австралийците Франк Гамбали и неговия звезден бенд, нашите български музиканти на Cinga Manga Funk,  Константин Костов трио, Ари Ерев трио, Петър Славов специален квартет, който събира таланти от България, САЩ и Германия, Алфредо Родригес трио и още куп звездни изпълнители.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?
Тайните оръжия на доброто първо впечатление

Напишете дума/думи за търсене