Долче и Габана се върнаха на Еолийските острови с новата си яхта

Новата яхта на дизайнерите Долче и Габана Снимка: Facebook

Въпреки че продадоха къщата си на остров Стромболи, Доменико Долче и Стефано Габана се върнаха пак на Еолийския архипелаг до Сицилия. Този път направиха това с новата си яхта „Реджина д’Италия II” (Италианска кралица), която се казва като първата им яхта, изградена през 2006 г. Според сицилианските медии дизайнерите са избрали да почиват на друг остров от архипелага – Панарея. Само преди дни на него беше с яхтата си и актьорът Робърт де Ниро.

Яхтата на Долче и Габана е дълга 65 м.и струва близо 50 млн. евро. Изградена е във Виареджо, разполага с 4 каюти за гости, басейн, фитнес салон, може да развие скорост до 33 км. в час. 

Изглед от остров Панарея до Сицилия Снимка: Instagram
Изглед от остров Панарея до Сицилия Снимка: Instagram

Дълги години дизайнерите посещаваха през лятото все остров Стромболи, където разполагаха с огромна вила до морето. В нея са гостували много от известните приятели на двойката- модели, актьори и др. Наоми Кембъл също беше виждана често там. На две крачки от мястото е и вилата, в която всеки август прекарваха ваканцията си и бившият президент Джорджо Наполитано и съпругата му. След неотдавнашните изригвания на остров Стромболи, който е действащ вулкан, Долче и Габана решиха да продадат къщата си. Според запознати тя е купена за 6 млн. евро от местния предприемач Масимо Скалярини, който се занимава с бизнес в сферата на болниците. Той вече притежава и други две вили на острова.

Връщането на дизайнерите на архипелага кара мнозина да мислят, че те имат намерение отново да купят къща, но на друг остров.

От 2000 г. Еолийските острови са под закрилата на ЮНЕСКО заради вулканичните си феномени. Погледнати от самолет, островите от архипелага, известен и с името Липарски, оформят буквата Y. Един след друг се нижат Вулкано, Липари, Панарея, Стромболи, Салина, Филикуди и Аликуди.

Стромболи и Вулкано са действащи вулкани. Салина е известен като зеления остров, тъй като е потънал в богата растителност.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене