С кого си лягат днес мъжете - 11 звезди от тв сериалите на летни турнета с култови реплики

Михаил Билалов в сцена от моноспектакъла си “Бум-Бум: Еволюция на престъпното мислене”.

Къде може да видите в комедии любимците от “Съни бийч”, “Мен не ме мислете”, “Вина”, “Татковци”, “Братя” и “Лъжите в нас”

Телевизионният сезон на сериалите приключи, а любимите актьори слязоха от екрана. Но за радост на зрителите това всъщност не ги отдалечава, а ги приближава до тях - това лято те се качват на сцената, за да играят из страната забавни или пък драматични спектакли. А някои от тях може да бъдат и чути, защото изнасят концерти със своите групи.

Феновете на комедийния сериал “Съни бийч” са в очакване наесен bTV да пусне премиерния трети сезон с Бойко Кръстанов, Явор Бахаров, Даниел Пеев и Иво Аръков в главните роли. Но дотогава могат да гледат актьорите в не по-малко забавни представления, в които те също си партнират. 

Даниел Пеев, Бойко Кръстанов И Явор Бахаров (от ляво надясно)   в ролята на “Отчаяни съпрузи”
Даниел Пеев, Бойко Кръстанов И Явор Бахаров (от ляво надясно) в ролята на “Отчаяни съпрузи”

Тримата - Бойко Кръстанов, Явор Бахаров и Даниел Пеев, представят успехите (или по-скоро неуспехите си) в любовния си живот, влизайки в ролята на в “Отчаяни съпрузи”. Там Кръстанов тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият разказва какво е преживял за 10 години със своята. Всички тези сюжети се преплитат на фона на отчаяните опити на Бойко Кръстанов да си върне любимата, защото той е призовал двамата си най-добри приятели - Явор и Дънди, да му помогнат в това начинание.

Актьорите използват собствените си имена

в постановката, за да я доближат максимално

до себе си. А сценарият на тази френска стендъп комедия е адаптиран към българската реалност. Автори на комедията са Алекси Макар, Жером Даран и Стефан Мюра, а режисьор е Васил Дуев. Музикалната атмосфера пък идва от китарата на Митко Хендрикса.

Нестандартната френска комедия за трудностите на “силния” пол, който трябва да приеме предизвикателствата, поставени му от жените и от обвързването, се играе вече две години. Премиерата беше през март 2021 г. в Пловдив. Сега тримата любимци на по-младата аудитория я играят в различни градове. На 1 август излязоха на сцената в Стара Загора, на 8-и са в Русе, а на следващия ден - във Велико Търново.

В “Съни бийч” един от най-забавните герои е спасителят Младен, прочул се със специфичния си акцент. Играе го Иво Аръков. След дълго прекъсване актьорът, който преди време проби дори в хитов турски сериал, се връща това лято на театралната сцена.

В спектакъла “Спанак с картофи” си партнира с Кирил Ефремов и Антоан Петров, а отскоро и с футболистите Благой Георгиев и Валери Божинов.

Представлението “вкарва” публиката

в съблекалнята

на трима футболни съдии преди и след мача. Привидно дружески настроени колеги, те всъщност са ожесточени съперници за жени и постове. И става много забавно, когато трябва да спазят уговорката да работят в екип. Комедията е от унгарския драматург Золтан Егрешие и се играе в повече от 23 държави, а у нас я постави режисьорът Богдан Петканин. Преди години бе хит в “Сцена пред сцената” - спектаклите на открито пред Народния театър, когато се играеше от “трите мечки” - Юлиан Вергов, Захари Бахаров и Владимир Карамазов. 

Филип Буков, Христо Пъдев,  Стоян Дойчев и Павел Иванов (от дясно наляво)  в представлението “Петък вечер”
Филип Буков, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Павел Иванов (от дясно наляво) в представлението “Петък вечер”

Още цял един актьорски състав слиза

от екрана направо на театралната сцена

- четиримата главни актьори от сериала “Татковци”, излъчван доскоро също по bTV. Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Филип Буков не се разделиха след снимките на втория, последен сезон на сериала, а се вдъхновиха от работата си заедно да направят авторско представление - “Петък вечер”. То разсмива публиката вече близо година. Истории от личния живот, от сцената, зад камера и други се обединяват в сценария, наподобяващ по-скоро стендъп комедия с импровизации. “Сюжетът разказва за подготовката и осъществяването на една петъчна вечер, като разказваме спомени, художествени измислици, които кореспондират с младата ангажирана аудитория”, представи идеята пред “24 часа” Павел Иванов. Така влизат много истории на самите актьори, случили се покрай снимките им в сериала. Четиримата заедно стигат до идеята за представлението и са му и съавтори. Дори песните и танците, които изпълняват, са измислени от тях. 

Павел Иванов 
 участва в “Един мъж не стига” с Кръстю Лафазанов, Емануела Шкодрева  и Васил Драганов.
Павел Иванов участва в “Един мъж не стига” с Кръстю Лафазанов, Емануела Шкодрева и Васил Драганов.

Павел Иванов, който влиза в ролятата на Гунди в дълго чакания филм за футболната легенда, е ненадминат с китарата си. Още тази неделя - на 30 юли,

многобройните фенки на

красивия и талантлив Павел

могат да го гледат и в Созопол на амфитеатър “Аполония” в “Един мъж не стига”. В комедията по Андре Русен той си партнира с великолепните Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева, участва и Васил Драганов.

А с татковците публиката толкова се забавлява час и половина, че накрая не иска да ги пусне да си тръгнат от сцената, а опашката за снимки с актьорите е голяма.

Цяло лято комедията се играе в различни градове, билетите свършват бързо. Августовското турне на четиримата ще е морско - на 18-и са в Летния театър в Бургас, на 22-и във Варна, а на 25 август се връщат в столицата за участие на Sofia Summer fest.

Изключение от летния тренд звездите да идват на живо, на една ръка разстояние не правят и героите от “Мен не ме мислете”. Вече три сезона зрителите следят съдбата на Весела Бабинова като отговорна и вечно търсеща справедливост майка в сериала.

Партнира си с Руши Видинлиев, Дария Симеонова, Иван Юруков, Деян Ангелов, Ирина Митева, Любомира Башева, Владимир Люцканов и др. 

Иван Юруков в клип на песен на  “Терпентина”

СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Иван Юруков в клип на песен на “Терпентина” СНИМКА: ИНСТАГРАМ

Иван Юруков създаде

група “Терпентина”

заедно със Стоян Божкилов през 2022 г. Тогава издадоха дебютния си сингъл “Дъб вековен” - едно от парчетата от предстоящия албум “Носталгия”, който ще бъде промотиран през декември тази година. Групата участва в редица концерти из страната. Свирила е на сцената на Sofia Summer fest, “Самър Дисторжън”, както на няколко сцени заедно с група “Ревю”.

Юруков, доказал театралния си талант на сцената на Народния театър, 199, “Сфумато” и др. и многократно номиниран за “Аскеер” и “Икар”, е автор на текстовете и музиката.

Другият създател на групата е Стоян Божкилов, който също има повече от един талант - освен музикант, е и художник с участия в национални и международни изложби. Другото име в групата е на Мартин Стоянов, който се занимава основно с композицията, аранжимента и звукозаписа. Актьорът от трупата на театър “София” Никола Димитров също става част от “Терпентина” почти от основаването ѝ. Музикантът Петко Славов също е в състава ѝ. Сега предстои лятното турне на Терпентина. На 4 август групата ще гостува в Бургас, след това на 8-и е в Стара Загора, а на 12-и - в Кюстендил. 

Руши Видинлиев ще пее  във Варна и в Слънчев бряг през август и в София през   септември.
Руши Видинлиев ще пее във Варна и в Слънчев бряг през август и в София през септември.

Име в BG музиката от години е Руши Видинлиев. Впрочем “Мен не ме мислете” е първият сериал, в който Руши играе. Неговите клубни участия, които често биват разпродадени за отрицателно време, продължават и през август. На 2-и той излезе на сцената на клуб във Варна, на 10-и ще е в Слънчев бряг, а на 8 септември софийската публика ще може да чуе някои от големите му хитове в летен бар в Борисовата градина. 

Владимир Михайлов
и Йоанна Темелкова 
на сцената на “Аз и ти, преди ние”
Владимир Михайлов и Йоанна Темелкова на сцената на “Аз и ти, преди ние”

Екранната двойка от криминалния хитов сериал

на Нова тв “Братя” - Владимир Михайлов и Йоанна Темелкова,

станаха двойка и на сцената “Аз и ти, преди ние” е заглавието на постановката, която събра в театъра актьорите, които влязоха в ролите на мафиота Денис Топал и съпругата му Лора в “Братя”.

Автор на текста, подготвен специално за двамата, е Светослав Томов, а режисьор е Димитрис Георгиев. Представлението разказва историята на една изживяна любов, но не докрай и за сложните човешки взаимоотношения.

Това е театралният дебют на Михайлов, който иначе е звезда на Музикалния театър и бе блестящ като Фантома на операта. Владо спечели и последното издание на “Като две капки вода”, в което съчета таланта си на певец с актьорски превъплъщения. А с тази пиеса Темелкова се върна на сцената след две години пауза. Двамата играят на 20 август на сцената на Летния театър в Бургас.

Паралелно Михайлов от 21 август започва турнето си The Winner. То ще стартира от София в рамките на Sofia Summer Fest и ще продължи на 30-и в Пловдив, а на 31-и ще бъде във Варна. Владо ще пее заедно с други любими музиканти - SLNG, P.I.F. и Никеца ще са специални гости на концертите му. Той ще изпълни някои от емблематичните песни на двете банди, както и на “Сафо”, откъдето започва кариерата му. Музикантът и актьор е подготвил и авторски парчета.

И звездите на БНТ могат да бъдат гледани на живо.

Любимецът от хитовия сериал

“Вина” Владимир Зомбори

влиза в ролята на Питър 

Владимир Зомбори  си партнира с Анелия Луцинова, Мария Сапунджиева и Деян Ангелов в “Премахни от приятели”.
Владимир Зомбори си партнира с Анелия Луцинова, Мария Сапунджиева и Деян Ангелов в “Премахни от приятели”.

Заедно със съпругата си Деби Линдел той посреща в дома си екстравагантната им приятелка - това съвсем накратко е сюжетът на комедийната постановка “Премахни от приятели”, която за първи път се поставя на българска сцена. В нея Зомбори, който в тв сериала влезе в ролята на завърналия се от Америка наследник на малка семейна винарна пред фалит, си партнира с Анелия Луцинова. А въпросната приятелка се играе от друга любимка - Мария Сапунджиева. В постановката семейната двойка се запознава с нея на на круизен кораб, приятелството продължава в социалните мрежи. Един ден тя решава да се самопокани в дома на семейството на Питър и Деби, които научават страшна истина за нея. Участват още Катя Иванова и Деян Ангелов, а режисьор е Валентин Ганев. Пиесата може да се гледа на 5 август в Свети Влас, на 6-и на сцената на “Театро отсам канала” в София, а на 17 август ще се играе в Летния театър във Варна. След това постановката ще има премиера в Бургас на 10 септември.

В сериала “Вина” участва и Михаил Билалов - любимият злодей от “Под прикритие” и водещ на “Стани богат”. Пак в ролята на лошия герой Билалов се вихри в моноспектакъла си “Бум-Бум: Еволюция на престъпното мислене”. След култовата си роля на мафиота Джаро сега Билалов влиза в образа на наркобос от 90-те години. 

Някога мъжете си лягаха в леглото с жена и пистолет. Сега си лягат с телефон и нощен крем за лице

Затова човечеството няма да оцелее. Това чувство за хумор демонстрира героят му в комедийните монолози. Билалов излиза на сцената с черно кожено яке и пуши пура, докато разказва спомените си от 90-те - “златното” десетилетие за герои като него. Актуалните теми са новите и тотално объркани роли на жените и мъжете, стигащите до абсурд изисквания за политкоректност и съвременната престъпност. Автор на ироничния текст е сценаристката Ваня Николова. 

Орлин Павлов
Орлин Павлов

След като изигра ролята на Сава, преуспяващ бизнесмен в компанията на бащата на своята жена в сериала на Нова тв “Лъжите в нас”, Орлин Павлов също се впуска в турне. Певецът, който има куп актьорски роли зад гърба си, излиза на летните сцени с бенд. През август му предстоят участия на 4-и в Свети Влас, а на 22-и в Летния театър в Бургас.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене