Бързи идеи за преобразяване на стаята

Понякога с малко усилия може да постигнете голям ефект. Ако искате да освежите и разнообразите стаята си не е нужно да местите или сменяте мебелите, нито да „осакатявате" джобните си. Ето няколко сравнително лесни и евтини идеи, които правят чудеса.

1. Сменете цвета. Боядисайте стените си в любимия си цвят - веднага ще усетите разликата. Дори те вече да са цветни, промяната на нюанса ще преобрази кътчето ви. Може дори да комбинирате различните цветове.
2. Кажете „да" на щурите и закачливи чаршафи. Така всеки път, когато си лягате, ще го правите с усмивка. Заложете на смели цветни комбинации или на забавни щампи. Хубавата „опаковка" на леглото ви ще накара цялата стая да засияе.
3. Едно от нещатата, които могат да направят чудеса със стаята ни са пердетата. Ако стаята ви е шарена и пълна с вещи по-добре заложете на едноцветни завеси в тон с цвета на стените. Ако кътчето ви е семпло и стилово изчистено - разноцветните пердета, както и тези с интересни десени са точно за вас.
4. За да придадете собствен стил на стаята си - не пренебрегвайте декоративните възглавнички. Те „говорят" много за собственика си. Това, разбира се, не значи да напълните помещението с възглавници в различни форми, размери и цветове. Харесайте си 2-3 вида и ги аранжирайте по свой вкус на леглото, бюрото или пода(в случай, че е достатъчно чист).
5. „Играта" с осветлението се забелязва веднага. Нощните лампи в интересна форма ще освежат стаята ви, а и не са толкова скъпа инвестиция. Пластмасовите, разноцветни лампи за бюро са много добър вариант -издръжливи, закачливи и евтини.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво казва цветът на урината за здравето
4 трика, за които косата ще ни благодари
Подкаст: Донка Ангъчева сяда пред пианото на 5 г., на 10 свири с Пловдивската филхармония
5 минути смях повдигат имунитета
Кога една връзка е безнадежден случай?

Напишете дума/думи за търсене