11-годишен надмина по ум Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг

Ейдриън Лий КАДЪР: Туитър/@_Lawyer_Bro

Ученик от Обединеното кралство, явил се на тест за интелигентност, надмина гениалните учени Алберт Айнщайн и Стивън Хокинг и се присъедини към Клуба на младите гении Mensa.

11-годишният Ейдриън Лий се премества от Хонг Конг в Лондон през 2022 г. На теста за интелигентност на Mensa Geek Club той получава най-високата възможна оценка и се класира с един процент повече от най-добрите умове в света.

Докато Айнщайн и Хокинг отбелязват 160 точки, Лий трупа 162 точки, след което му е предложено членство в Менса.

„Мислех само да получа 148 точки и да се присъединя към обществото на Mensa IQ. Не очаквах да се доближа до 160-те, които е имал Айнщайн. Беше толкова невероятно!“, казва детето.

Майка му Рейчъл коментира, че момчето е необикновено от ранна детска възраст. На 2 години той можел да произнесе думата „университет“ с перфектно произношение, въпреки че все още нямал представа за значението ѝ.

От тази възраст младият гений започнал да се увлича и по книгите. Всеки ден четял по няколко, пише bTV. 

„В детската градина започна да чете пълната версия на любимите си книги от Междузвездни войни“, казва майката на Ейдриън.

Детето мечтае да стане най-добрият лекар в света. Интересува се от кардиология. Когато е бил на осем години, той започнал да пише романи - поредицата от книги Monster Quest с вълнуващи приключенски истории. Ейдриън в момента пише роман за древен Рим за тийнейджъри. Момчето се надява, че работата му ще бъде публикувана през есента на 2023 г.

В началното училище детето чудо получава няколко академични награди. Обича да се явява на тестове и изпити, резултатите от които го карат да се гордее. През септември младият гений планира да се запише в училището Queen Elizabeth School, където се надява да срещне момчета с подобни таланти. Освен академичните успехи, Ейдриън обича шах, скуош, фехтовка, ски, тенис на маса, таекуондо, гребане и др.

 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене