Как отпуската да не ни излезе скъпо

Преуморени от работа и очакващи с нетърпение ваканцията, ние обикновено стягаме багажа в последния момент. Затова почти винаги забравяме важни неща, които често ни струват загуба на пари и време. Ето за какво трябва непремено да помислим.

Телефонен роуминг
Преди да отпътувате задължително активирайте услугата телефонен роуминг на GSM-а си. В чужбина ще бъдете шокирани от високите цени. Ако сте пропуснали да си направите по-изгоден план преди заминаване, по-добре си купите в чужбина телефонен апарат с местен план. Ще ви излезе по-евтино.
Пазете си личните документи
Ако изгубите международния паспорт, това ще ви струва неприятности, загуба на пари и време. Но може да се случи на всеки от нас. Затова си направете копие, което ще представите в консулството, ако загубите паспорта си. В консулска служба срещу копието ще ви дадат документ, с който можете да продължите почивката си, без да имате проблеми с местните власти.
Не взимайте много багаж
Ако пътувате със самолет трябва да знаете на колко килограма багаж имате право. Повечето авиокомпании позволяват да вземете безплатно само една чанта. Свръхбагажа се таксува по твърде скъпи тарифи. Затова проверете предварително изискванията на авиокомпанията, с която ще летите.
Медицинската застраховка
Преди да тръгнете на път непременно си направете медицинска застраховка за чужбина. Вярно е, че не ни се мисли за болести по време на ваканция, но всичко може да се случи. А ползването на медицински услуги в чужбина може да бъде сериозен финансов удар върху бюджета ви за ваканцията.
Не резервирайте пътешествие твърде рано
Вече сте избрали дестинация и сте резервирали билети твърде рано. Тази предвидливост може да се окаже грешно решение, защото по този начин можете да пропуснете актуалните промоции за този период, които почти всяка авиокомпания прави. Експерти съветват да си направите резервация не по рано от 3 месеца.
Осигурете си престой
Почивката си е приключение, но все пак не тръгвайте на път преди да сте си осигурили покрив над главата в непознат град. Това може да ви излезе доста скъпо, ако всички евтини и по-достъпни квартири са заети. Осигурете си стая поне за първата нощ, за да можете да си потърсите по-изгоден престой.
Не се страхувайте от неизвестни дестинации
Ако искате непременно до посетите известна дестинация, ваканцията може да ви излезе доста солена. Затова потърсете не толкова прочути и посещавани места. Така освен че ще спестите пари, ще избегнете туристическите тълпи. Ще си починете истински, ще се срещнете с нова история и култура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене