Тото & Тити - жертви на поразяващата уста

Тити Папазов разказва историята си разпалено пред Тото само както той си може. Клипът е от март в социалните мрежи, но бе забелязан едва след като стана инцидентът с момичето в Стара Загора.

Кенсъл културата удари силно звездата от “СкандаУ” Йонислав Йотов

Папазов - добър човек, но думите му с много изпреварват мисълта

Без подкаст, без видеа и ютюб канал, без пари от реклами и категорично без подкрепата на публиката си - предимно деца и тийнейджъри, които винаги са най-верните последователи на известните рапъри.

В ютюб канала на Тото днес стои едничък клип, в който влогърът и певец от толкова популярния дует “СкандаУ” се извинява на аудиторията си.

Едни 24 часа бяха достатъчни, за да сринат кариерата на вече скандално известния артист Йонислав Йотов, когото всички познават като Тото.

Само ден след ужасяващата новина за рязаното с макетно ножче и подстригано до кожа момиче от Стара Загора уж веселият и непринуден разговор на певеца с Тити Папазов се превърна в най-големия му кошмар, заради който е на път да загуби почти всичко, което е постигнал.

280 000 - толкова гледания регистрира ютюб за видеото с Тити (впрочем точният брой вече няма как да се види, тъй като клипът е изтрит). А съдържанието сякаш не прави впечатление на никого през тези 4 месеца, откакто е в мрежата. До онзиден, в който цяла България се вдигна на протест срещу насилието и с гняв посрещна смеха на Тото, прозвучал след зловещото признание на Тити как е остригал и завързал за парното невярната си приятелка.

Хейтът обаче не спря и дори стигна до призиви към рекламодателите да оттеглят подкрепата си за интернет предаването на Тото.

Два дни по-късно и това не закъсня: на 2 август вероятно най-щедрият рекламодател на влогъра - “Пепси България”, който работи с Тото от 2020 г., свали рекламите си с него. “Куадрант Бевъриджис” АД – официалната бутилираща компания на PepsiCo у нас и организатор на кампанията “Предизвикателството на Pepsi”, обясни мотивите си на своя сайт в позиция против насилието.

Като социалноотговорна компания ние по никакъв начин не подкрепяме и сме против действия, които водят до увреждане на човешкото достойнство и физическото здраве. Ние по никакъв начин няма да толерираме подобно отношение в обществото или даването на трибуна на такъв тип поведение.

На база гореизложеното ви уверяваме, че сме предприели необходимите последващи мерки, свързани с преустановяване на колаборацията ни с г-н Йонислав Йотов (ТОТО), пише в позицията.

Във фейсбук от велинградския хотел “Арте” съобщиха, че отменят запис на подкаста му там, предвиден за 26 август.

Засега зад Тото застават единствено жена му и бившият главен прокурор Иван Гешев.

Съсипвайки живота му, вие не сте по-малки изроди от този, който наряза момичето, написа младата му съпруга Кристин Йотова в дълъг и емоционален пост в негова защита във фейсбук.

А Гешев обяви, че би бил един от гостите в подкаста му, наричайки хейта срещу Тото “безумна вендета”. Кой би се осмелил да му гостува сега, когато всички се нахвърлят върху него? Аз бих. Защото нека да сме наясно - не Тото държеше макетното ножче и не той носи отговорността за този случай на насилие. И че насилието си е насилие и не може да се разделя по какъвто и да е политкоректен признак на търпимо или нетърпимо, написа Гешев също в дълъг пост в социалните мрежи.

Кенсъл културата удари силно звездата от “СкандаУ” Йонислав Йотов

Тото се извинява на публиката си в студиото на подкаста си.
Тото се извинява на публиката си в студиото на подкаста си.

48 милиона са гледали клипа на песента му

Рапърът Тото стана първата жертва на кенсъл културата у нас. Терминът идва от английското cancel culture и е форма на бойкот. Това е процесът на отричане или оттегляне (cancel от англ. - отхвърлям, отменям) на подкрепата за човек или компания, предимно в социалните медии, след изказване на непопулярно мнение, което не съвпада с обичайните линии на поведение, признати за валидни от дадена общност. Често проявите на кенсъл културата водят до разрушаване на репутации, до срив на кариери, до публично унижение. Последствията надвишават в пъти самото действие.

Засрамен, Тото се извини на феновете си и

сам свали всичките

видеа от подкаста си Последователите му обаче са убедени, че не той, а ютюб ги премахва, след като платформата е била засипана с хиляди сигнали от потребителите за опасното съдържание.

Популярността на Тото, тръгнала още от битието му на хип-хоп певец в “СкандаУ”, наистина е огромна. Дотолкова, че той дава псевдонима си и на подкаста си - “При Тото”. И някак естествено интересът към песните и клиповете им, стигащ до рекордните 48 милиона гледания (за песента “Чужди усмивки”), се прехвърля и върху модерния медиен формат, в който певецът

разговаря само с равни нему по известност

хора - Слави Трифонов, Криско, Тити Папазов.

“СкандаУ” се ражда през 2010 г., когато две момчета - Йонислав Йотов - Тото от Враца, и Лъчезар Евтимов - Лъчо от Кюстендил, изоставят футбола и започват да пеят рап. Една от причините да създадем “СкандаУ” е, че никой не ни предлагаше рапа, който искахме да слушаме. Решихме, че ще си го създаваме сами, разказват навремето двамата.

Дебютната им песен носи името “Хляб и сол” (2011), а клипът към нея е посветен изцяло на изрисувания преди време Паметник на Съветската армия.

През 2013-а излиза песента “Къш Къш”, която само за седмица окупира челните позиции на музикалните класации и се превръща в едно от най-тиражираните парчета за първото тримесечие на годината.

Успехът застига и следващата им песен “От Юни до Август”, изпълнена заедно с Део. Имат и песен с Алисия - “Моят рай”. За да стигнат до предаването си “Не питай Google, питай “СкандаУ”, в което коментират забавни истории и се прочуват още повече. Следват хит след хит, участие след участие, а аудиторията им расте главоломно. Песента им “Само ако бях” стига до 18 милиона гледания. “Изкушение” на Тото, Слави и “Ку-ку бенд” е с 26 милиона гледания. Последната песен на Тото - “Тайни знам”, вече е събрала 1,5 млн. гледания.

Малките подкастърчета може само да си мечтаем да сме като теб, казва тези дни влогърът Андрей в своя подкаст, коментирайки неудачния разговор на Тото с Тити. По думите му певецът има един от най-развитите канали в ютюб благодарение на известността си.

Вероятно точно заради популярността си и за да избяга от папараците, Тото

вдига тайна сватба с любимата си

Тото и Кристин Петринска на сватбата си
СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ В ИНСТАГРАМ
Тото и Кристин Петринска на сватбата си СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ В ИНСТАГРАМ

Кристин Петринска през юли 2022 г. след рождения си ден. Тържеството се е състояло извън шумотевицата на столицата, в ресторант на брега на язовир “Искър”.

Двамата се запознават по време на участие. Блондинката, която е танцьорка, е част от балета на певицата Михаела Маринова. Вече имат и две деца - сина им Доминик, който се роди през 2019 г., и дъщеричката им, която се появи на бял свят миналата година.

Преди това рапърът има дълга връзка с журналистката Яна Червенкова, която той наричал “Кака Яна”. Двамата се разделят, след като тя хваща в изневяра своя приятел, който си признава, че това се е случвало повече от веднъж. Именно Яна е тази, която подкрепя Тото още в самото начало на певческата му кариера. По това време врачанинът не разполага с нищо - нито с пари, нито дори къде да се подслони. Пред Мон Дьо за Нова тв той разказва, че

Червенкова го е приютявала

хиляди пъти и е била до него в най-трудните му дни. След раздялата им Тото ѝ посвещава песен - “Чужди усмивки”, която продължава да е най-гледаното му парче онлайн.

Семейна снимка с децата - в ръцете на Тото е синът им Доминик, а Кристин държи новороденото им момиченце.
СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ В  ИНСТАГРАМ
Семейна снимка с децата - в ръцете на Тото е синът им Доминик, а Кристин държи новороденото им момиченце. СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ В ИНСТАГРАМ

Освен като част от дуото “СкандаУ” Тото е познат и с участието си в няколко риалити предавания. През 2017 г. той бе един от фаворитите във “ВИП Брадър” и дори спечели голямата награда. На финала той се конкурираше с Маргарита Хранова. По време на предаването Тото имаше няколко избухвания в къщата, като едното от тях бе насочено срещу шеф Петров. По време на скандал заради храна и провалена мисия певецът се нахвърли върху Петров, крещейки, че ще го смаже. До бой не се стигна благодарение на други от участниците в къщата, които възпряха видимо ядосания певец.

Йонислав Йотов - Тото беше част и от осмия сезон на “Като две капки вода”, където много често журито му казваше, че не може да пее, а големият победител бе Фики Стораро. Въпреки това “СкандаУ” се радват на хиляди фенове и многобройни участия. През 2012-а дуетът участва в “България търси талант”, където достигна до полуфиналите. А на 6 април 2019 г. изнесе и първия си концерт в “Арена Армеец” в София като група.

Добър човек, но думите му с много изпреварват мисълта

Тити Папазов на мач на футболния “Левски” редом с приятеля си Наско Сираков.
Тити Папазов на мач на футболния “Левски” редом с приятеля си Наско Сираков.

Папазов влюбен в баскетбола и Марги

Добър човек, но думите му изпреварват с много мисълта. Това е общото мнение на приятелите на Тити Папазов. Те са сигурни, че атаката срещу него идва от друго място заради неговата свързаност с процесите в “Левски”.

Всъщност точно Тити бе човекът, който реши да навие Наско Сираков да поеме любимия “син” клуб, когато положението бе отчайващо. Сам признава, че доста време му е отнело.

Васил Божков се оказа в Дубай, а Сашо Диков разнасяше акциите на клуба като пощальон от Министерския съвет до “Герена”. Фалитът заради дълговете към НАП и фирмите на Божков бе въпрос на дни. И тогава Сираков се зае да спасява “сините”. Поне до момента успява по един или друг начин.

Папазов трябваше да получи и дял от “Левски”, след като Сираков взе мажоритарния пакет, но това така и не стана. Случилото се обаче не разруши приятелството между двамата. Дори Тити бе един от малкото, които участваха в увеличението на капитала на дружеството, за да могат да се плащат дълговете към НАП.

Връзката с положението в “Левски” прозира и от разпространението на клипа за гостуването на Папазов при Тото. Той започва да пълзи из социалните мрежи през хора от групировката, която твърдо се противопоставя на ръководството на Сираков.

Тя заплаши и Сираков и неговите жени (съпругата, дъщерите и внучките му), за което Илияна Раева алармира всички институции в България. В крайна сметка обществото въобще не реагира на този инцидент, но след това не прости на Тити.

Появиха се “свидетели”, които да нахъсат обстановката с мелодрамата, че девойката, която остригал, се махнала от училище и от срам емигрирала в чужбина. Все пак става въпрос за 1995 г. и никой вече не бягаше в чужбина. А момичето било на 19 г. и отдавна е завършило училище. Но в социалните мрежи фалшиви профили колкото искаш.

Другото невероятно качество на Папазов е, че

ако си му приятел, той ти е верен до гроб

Заради Красимир Безински детската му любов бе ЦСКА. Само и единствено заради борбения благоевградчанин. Краси си отиде от рак преди няколко години, а Тити бе до него до последния му миг. Дори има снимка как малкият Папазов е до Безинеца на пистата на стадион “Васил Левски”, а той е с шампионската купа на “червените”.

Константин Папазов е роден на 17 юли 1967 г. в София. Тренира като дете баскетбол в “Левски”. По негови думи: “Знаех, че нямам капчица талант”.

Тази игра обаче остава голямата му любов, която не го пуска и до днес.

Като баскетболен треньор Папазов винаги е извънредно емоционален.
Като баскетболен треньор Папазов винаги е извънредно емоционален.

Като дете участва във филма “Неочаквана ваканция”, като това е само признание на артистичния му талант. И наистина той и до днес може да направи шоу от всичко, включително и от себе си.

След промените се захваща с бизнес, като работи за откриването на казина и бинго зали у нас и в Северна Македония.

Тогава става президент на “Славия” и създава един нелош отбор, който става фактор в родното баскетболно първенство.

След това започва и треньорска кариера. Води “Левски” и “Лукойл Академик”. Той е човекът, който нави Валентин Златев да премести всичките си звезди от Правец и да заиграят при “сините”. Бил е начело и на националния ни отбор.

Тити Папазов е обявен за

треньор на годината на България за 2009 г.

През 2015 г. дава специална пресконференция, че се отказва от треньорството, но през август 2017 г. след 2-годишно отсъствие се завърна пак като треньор на “Левски”.

През 2007 г. Демократическата партия издига кандидатурата му за кмет на София - в изборите получава 1,73% от гласовете.

Пред баскетбола в живота му е само семейството. С Маргарита за заедно вече 27 години.

“Целият ми живот е минал в залата. Там се запознахме с Тити. Нашият живот е баскетбол”, сподели в телевизионно предаване Маргарита Папазова.

“Той предприе първата крачка. Изключително нахален е. Наистина сме коренно различни. Явно противоположностите се привличат. При него е безспирен хаос. С времето съм приела всичко. Не можем да си обясним какво провокира преминаването му от едно състояние в друго. Тити е точно романтичният тип”, допълни тя.

Маргарита Папазова се разплака пред камерата, когато разказа за осиновяването на малкия Димитър. Тя пратила Тити за найлони заради боядисването на апартамента им, а той се върнал с идеята за Митко.

“Казах му: “Тити, аз те пратих за найлон, ти се връщаш с дете. Нямахме никакви колебания за осиновяването. Сега разбрахте, че цялото ни семейство плаче”, сподели разплаканата Папазова.

Наистина Тити си пати от голямата уста, но в това има и някакъв чар. Болезнено искрен, той никога няма да се замисли за последствията.

А те са изключително тежки в ситуацията с клипа при Тото. Двамата са на мушката доста повече, отколкото извършителят на престъплението в Стара Загора. Но както сам признава Тити, направил съм го, нищо не може да се върне.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене