Глория смени живота си в застраховането с първата у нас платформа за 24 часа връзка с ветеринарни лекари

Глория Димитрова със своите любими йоркширски териери.

Чрез иновативното уеб приложение happypetnet.com може да получите веднага съвет онлайн или да запишете час

На всеки собственик на домашен любимец му се е случвало да изпадне в кризисна ситуация, в която спешно се налага консултация с ветеринарен лекар. Кучето е изяло чорап, папагалът повръща, котката е получила тежка алергия. Точно в този момент обаче докторът, който обикновено посещавате, няма възможност да ви приеме, не си вдига телефона или самите вие и любимата животинка сте извън града, или още по-лошо - извън страната, и нямате представа към кого да се обърнете. Почти на всеки стопанин на куче му се е случвало да намери любимеца си с разстройство сутрин и да се чуди какво да прави, защото, освен че трябва непланирано да чисти, има и важна среща в офиса и не може да си позволи да закъснява. Спешно ли трябва да го водим на лекар? И съвсем нормално в такава ситуация на безпомощност изпадате в истинска паника. Да не говорим, че има случаи, в които своевременната намеса на ветеринарен лекар е животоспасяваща.

Глория Димитрова (вляво) и д-р Моника Стефанова на събитието за безплатно обезпаразитяване на домашни любимци.
Глория Димитрова (вляво) и д-р Моника Стефанова на събитието за безплатно обезпаразитяване на домашни любимци.
Търсейки помощ в мрежата, вероятно сте открили, че

има решение на тези проблеми

чрез иновативната платформа happypetnet.com, която помага на стопаните на домашни любимци да се свържат онлайн с ветеринарен лекар или да запазят час само с няколко клика. Уеб приложението е разработено за ползване през мобилния ни телефон и има свои страници и в социалните мрежи, с които помага на повече хора да намерят помощ, съвет или препоръка, свързана с отглеждането на всякакви видове животни, включително влечуги. Всъщност това е първото подобно уеб приложение у нас. Когато и където да се намира човек, чрез телефона то винаги е с него и може да му помогне да се погрижи за своята любима животинка или да потърси някакъв съвет.

С реализацията на тази платформа се заема Глория Димитрова. Цял живот се занимава със застраховане, но идеята ѝ хрумва, когато самата тя попада в различни проблемни ситуации със своите два йоркширски териера. В един от тези случаи оса ужилила едно от кученцата, докато били на почивка в Гърция. Глория не успяла да се свърже с ветеринарния лекар, не намерили такъв и в района, в който били отседнали. Наложило се спешно цялото семейство да се качи на колата и да се прибере в България. “Ако тогава бях успяла да се консултирам с доктор, за да ми каже какво противоалергично средство и в каква доза да дам, щяхме да си спестим притесненията, бързото прибиране към България и провалената почивка.” Има много ситуации, в които се налага да потърсиш помощ, но времето не е подходящо или пък докторът ви е на почивка, което е разбираемо, защото и ветеринарните лекари са хора като всички нас. “Всъщност при разработването на платформата разбрах колко отдадени на професията са ветеринарните лекари. Повечето работят 7 дни в седмицата и не пестят сили и време, за да обгрижат пациентите си дори и извън стандартното работно време. Това е и причината на нашата платформа да имаме ветеринарни лекари, готови да помогнат денонощно и без почивен ден. Освен това вече много хора, включително най-голямата група родители на домашни любимци - поколението милениали, ценят удобството и предпочитат да използват онлайн услуги, когато на тях им е удобно, а точно такова решение липсваше”, разказва тя.

Затова решава да направи платформа, която дава възможност за онлайн достъп до ветеринарни лекари по всяко време на денонощието и без почивен ден. И не само.

Уеб приложението  happypetnet.com  помага за цялостната грижа за любимите животинки. Чрез него може също да запишете час във ветеринарна клиника или при грумър, да намерите кои са най-близо до вас или пък свободни най-рано, да селектирате според услугата, специализацията, цената. Предстои да се добавят и други услуги, например къде да намерите най-подходящия хотел за любимата ви животинка, когато ви се налага да отсъствате. Да откриете човек, който да разхожда кучето ви, когато вие нямате възможност, или как да намерите приемно семейство, в чийто дом да поверите за няколко дни своето съкровище.

Как работи

платформата?

В уеб приложението  happypetnet.com  стопаните се наричат родители, защото повечето хора гледат домашните си любимци като собствените си деца. Дори, когато се налага да потърсят хотел например, го проучват точно толкова детайлно, както и лагера, на който ще изпратят хлапето си. 

За да се използва пълноценно платформата, всеки собственик на животинка се регистрира и създава свой профил, както и такъв на домашния си любимец. Платформата работи преимуществено чрез мобилен телефон. Изисква се базова информация, с която е необходимо да се запознаят професионалисти, чиито услуги бихте могли да ползвате в бъдеще. Качва се снимка, записват се вида на животното, порода, ако има такава, възраст, тегло, поведенчески особености. Родителите могат да качват и епикризи и резултати от предишни лечения и изследвания в профила на животинката, за да имат всички здравни документи на едно място и винаги подръка. След всяка консултация през платформата в профила на любимеца автоматично се получава консултативен рипорт, в който са включени и съответните препоръки. 

Когато се нуждаете от онлайн среща с лекар, независимо планирана или спешна, има опция да се избере видът на консултацията – видео или чат. А кога може да стане това, избирате вие, без да се налага да чакате. Запазеният час ще влезе автоматично в календара на мобилния ви телефон. Вместо да ровите с часове в интернет, за да търсите някакъв съвет, в платформата можете да отправите запитването си директно към квалифициран ветеринарен лекар, който е онлайн. Да се поинтересувате какви са най-често срещаните физиологични проблеми на дадена порода: при някои слабото място са ставите, други имат чувствителна кожа, проблеми със сърцето, очите или др. Можете да попитате какви профилактични прегледи трябва да правите и с каква периодичност. Колко често да се обезпаразитява животното - много хора, които отглеждат папагали, например не знаят, че те също трябва регулярно да се обезпаразитяват.

Освен за спешна консултация и регулярно търсене на съвети и препоръки платформата  happypetnet.com  може да се използва и като помощ за второ мнение. И винаги разполагате с цялата здравна информация за любимеца си само с няколко клика в телефона си.  

Като допълнителна помощ има и блог секция с практична и полезна информация за обгрижването на нашите пухкави приятели. “При реализирането на платформата съм се доверявала изцяло на професионализма на д-р Моника Стефанова. Тя и други ветеринарни лекари и грумъри разказват и показват превенцията, която трябва да се прави, за да бъдат нашите домашните любимци в добро здраве и да живеят дълго. Платформата организира различни кампании с цел информираност на родителите, в които ветеринарни лекари дават безплатни консултации по темата. Имаше такава с ветеринарна клиника “Лозенец”, включваща и безплатно обезпаразитяване, а последната през юли бе “Здрави зъби - здрав любимец”, съвместно с МВК “България”, в кв. “Горна баня”, в която д-р Ивелина Вачева безплатно консултираше родителите относно грижите за устната хигиена, а клиниката предлагаше преференциални цени за нашите клиенти за тези услуги”, споделя Глория.  

“Много бихме искали да използваме възможността и лично да благодарим на всички професионалистите, които повярваха в нашата идея, за тяхната отдаденост към осигуряването на доброто здраве и дълголетие на домашните ни любимци, съчетана с вярата им в технологичния напредък, защото заедно правим революция в начина, по който се предоставят грижите за домашните любимци”, завършва Глория Димитрова.

Инвеститор в дружеството е “Иновейшън Кепитъл Фонд” КДА, чиято дейност се изпълнява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020, управлявано от Фонд на фондовете в България.

Как да предпазим кучето си

от прегряване през горещите летни дни

По време на летните горещини не само хората са изложени на риск от прегряване. Четириногите ни приятели също са податливи на проблеми, свързани с топлината. Като отговорни собственици на домашни любимци е важно да предприемем проактивни мерки, за да защитим кучетата от опасностите от прегряване. Ето основните методи и съвети, които да помогнат за предотвратяване на прегряване при кучета през тези горещи дни, описани в публикация в блога на платформата.

Хидратация

Точно като хората, кучетата се нуждаят от постоянен достъп до прясна, хладка вода, за да останат хидратирани. Уверете се, че вашето куче винаги има на разположение пълна купа с вода както на закрито, така и на открито.

Сянка

Кучетата трябва да имат сенчесто място, където да потърсят убежище от силната слънчева топлина. Независимо дали става въпрос за покрита веранда, чадър, или друго сенчесто място, обособяването на прохладно пространство на открито е от съществено значение. Уверете се, че сянката е достатъчно голяма, за да побере вашето куче, и че е на разположение през целия ден, докато слънцето грее.

Разходки и игри на открито

Важно е да намалите дейностите на вашето куче на открито, когато температурите се повишат. Избягвайте разходките или игрите през най-горещите части на деня - между 10 и 16 часа. Вместо това планирайте разходки и време за игра през по-хладните сутрини или вечери, когато интензивността на слънцето е ниска. Внимавайте за гореща настилка или пясък, тъй като те могат да изгорят лапичките на кучето. Тествайте повърхността с ръка, преди да оставите кучето си да ходи по нея.

Превозни средства

Да оставите кучето си в паркирана кола, дори за няколко минути, може да бъде животозастрашаващо. В горещ ден температурата вътре в превозното средство може да се повиши бързо, превръщайки го в пещ. Дори при отворени прозорци топлината може да стане непоносима за вашето куче и да доведе до топлинен удар или дори смърт. Винаги оставяйте кучето си у дома или се уверете, че можете да го вземете с вас, ако имате задачи.

Разхлаждане

На пазара има различни помощни средства за охлаждане, които могат да помогнат за регулиране на телесната температура на вашето куче. Обмислете използването на охлаждаща жилетка или постелка, специално предназначени за домашни любимци. Тези продукти могат да се накиснат във вода и да осигурят охлаждащ ефект, когато вашето куче лежи върху тях. Освен това може да използвате бутилка със спрей, пълна с хладка вода, за да напръскате козината на вашето куче, особено по корема и лапите, за да го разхладите.

Признаци на прегряване

Разпознаването на признаците на прегряване при кучета е от решаващо значение за ранната намеса. Симптомите могат да включват прекомерно задъхване, лигавене, учестено дишане, изцъклени очи, летаргия, повръщане или диария. Ако забележите някой от тези признаци, незабавно преместете кучето си на хладно място, предложете вода и се свържете с вашия ветеринарен лекар за насоки.

Предотвратяването на прегряване при кучета през горещите летни дни изисква усилия и повишено внимание. Като следвате съветите, посочени в тази публикация, можете да гарантирате, че вашият пухкав приятел ще се чувства удобно и в безопасност през горещите летни месеци. Не забравяйте, че нашите кучета разчитат на нас да ги защитим, така че нека бъдем проактивни, за да са хидратирани и здрави през най-горещите дни от годината.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене