Захари Бахаров ще гостува с „Чамкория“ в Лас Вегас

Представлението ще е на 18 октомври.

Захари Бахаров ще изиграе моноспектакъла „Чамкория“ в Лас Вегас на 18 октомври. Това съобщи почетният консул на България в Сиатъл Елка Русков в профила си във Фейсбук. Спектакълът е по текст на Милен Русков, режисьор е Явор Гърдев, предаде БТА.

Представлението ще бъде представено в „West Las Vegas Library Theater“ от 19:30 часа местно време.

Героят на Захари Бахаров - Славето (бай Славе) е един от малкото шофьори на омнибус през 20-те години в София, който по стечение на професията си се забърква в големите епизоди на времето: белия терор, дейността на анархисти, македонисти, комунисти и други политически фактори, пише още в публикацията на почетния ни консул.

"Дълго се опитвах да убедя Русков да се заеме с драматизацията, но той искрено даде да се разбере, че не се интересува да пише пиеси", разказа пред BG Voice режисьорът Явор Гърдев. Той получава и тетрадката със записки на автора като помощ за своята задача - да събере от тези 650 страници екстракт на историческия контекст и характера на героя, "който гледа на себе си и света през очилата на здравословната насмешка".

През 2018 година Захари Бахаров получи наградите "Аскеер" и „Икар“ за водеща мъжка роля в представлението „Чамкория“. Носител е и на наградата на Съюза на артистите в България за силно актьорско присъствие, както и на наградата на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

Явор Гърдев и Захари Бахаров печелят наградите за режисура и главна мъжка роля от Националния фестивал на малките театрални форми – Враца.

Светослав Кокалов и Захари Бахаров са носители на наградите за сценография и главна мъжка роля от Международния фестивал Друмеви театрални празници "Нова българска драма" – Шумен.

Светослав Кокалов има и номинация за „Икар“ за сценография.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"Аеросмит" отлага турнето си заради здравословен проблем на Стивън Тайлър (Видео)
Модата продължава да бъде за много слаби хора
Иван Христов с ново амплоа – ще става певец или китарист?
Свалката с колежка - извън офиса и бъдете дискретни

Напишете дума/думи за търсене