Майкъл Дъглас пи бира в града с най-хубавото вино в Тоскана

Майкъл Дъглас пие бира в Монталчино 
СНИМКА: Фейсбук Кафе Фиаскетериа Италиана 1888

Снимки с Майкъл Дъглас, който пие бира в Монталчино, родното място на най-хубавото тосканско вино „Брунело”, обиколиха социалните мрежи. Актьорът е на почивка с жена си Катрин Зита-Джоунс в италианската област, където пристигнали след ваканцията си с яхта в Портофино и на остров Капри.

Бистрото в центъра на Монталчино „Фиаскетериа” публикува в профила си във фейсбук снимки с Дъглас, който е седнал на маса на създаденото през 1888 г.заведение от Феручо Бионди Санти. Там са сядали от английския крал до най-различни световни звезди от киното и музиката. Според местните хора двамата носители на "Оскар" Дъглас и Зита-Джоунс се разходили из центъра, където актрисата си напазарувала и ленени покривки, след което вечеряли в известния ресторант „Бокон ди Вино”.Този път двамата опитали от най-доброто „Брунело ди Монталчино”, както и от типичните гозби на зоната, сред които и лучена супа.

Монталчино е на юг от Сиена, насред долината Орча.То се слави с качествените си червени вина още от XV век. Рецептата за „Брунело” е измислена през 1888 г. Неин баща е Феручо Санти Бионди, на когото зa пръв път хрумва идеята да махне от класическото „Кианти” сортовете канайоло и колорино и да остави единствено санджовезе. Така 100%-то съдържание на този сорт превръща местното вино в червено „злато”. „Брунело” може да се пие най-малко 5 години след престояването му в бъчви.

Историческото заведение в центъра на градчето
Историческото заведение в центъра на градчето
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене