Трикове срещу напукани устни

Кожата на останалата част от тялото ни притежава натурални масла, които я предпазват от напукване и прекалено изсушаване, независимо от климатичните условия. Не такъв е случаят обаче с устните.
Те могат да се напукат от вятър, от студ, та дори и от слънчева светлина.

Ето ви няколко натурални трика за справянето на този проблем:

Пийте повече вода

За да не ви се напукват устните, трябва да приемате повече допълнителни течности. Клетките на устните ви имат способността да се самоовлажняват, но ако ги „поливате" с допълнително количество вода, още по-добре.

Овлажнявайте дома си през зимата

Сухият въздух може да повреди устните ви, както и останалите климатични условия. По време на зимните месеци, когато парното ви е на шест, а въздухът е по-сух и от престояли гащи на простора, сложете влажен парцал върху радиатора, за да овлажни леко въздуха.

Не си хапете или лижете устните

Схващането, че колкото по-често правите това, толкова по-ненапукани ще стават устните, е грешно. По този начин се овлажнява само най-горния слой на устните. Ако попадне влага в пукнатината, нещата стават още по-зле, защото след като се изпари слюнката ви, тъканта се пука още повече.

Ползвайте балсам за устни

Това е един от най-сигурните начини да се предпазите от напукани устни. Нанасяйки балсам на всеки час, устата ви ще изглежда здрава и красива. За лятото са особено подходящи вазелините, които съдържат слънцезащитен фактор 15.

Яжте витаминозни храни

Ниското количество на витамин Б и желязо в храните води до напукани устни. Затова, ако пазите диета, бъдете сигурни, че в менюто ви има поне едно такова ястие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Карен Хорни - жената, която се изправи срещу Фройд
Как да декорираме правилно дома си с животински принт
Ефектът на Чаровния принц - полезен или пагубен?
7 неща, които трябва да пазим в тайна
Мария Бакалова и още 16 българи са вече част от Европейската филмова академия

Напишете дума/думи за търсене