Хасан и Ибрахим завършиха академия с отличен

Близнаците в момента се наслаждават на лятната си почивка

С отличен успех Хасан и Ибрахим завършиха първата си година в музикалната консерватория в нидерландския град Маастрихт.

Оценките в Ниската земята са по десетобалната система, като приравнено към българските стандарти, близнаците могат да се похвалят с отличен 5,85.

"Синовете ми признават, че учебната им година е била трудна, но въпреки това са успели да се наложат в консерваторията. На един от изпитите получават оценка от 9,5 и се чудят защо не е десетка, но това ще им е стимул за следващата година да достигнат абсолютния връх", разказа пред "България Днес" таткото на музикалните гении Денис Игнатов. В момента Хасан и Ибрахим са в България, като са се отдали на пълна почивка през лятната ваканция.

По-рано през годината близнаците изнесоха изключително успешна поредица от концерти във френската столица Париж. "Организаторите бяха силно впечатлени от момчетата и ги поканиха през следващата година отново да свирят. Плановете са да направят турне във Франция, което мисля, че ще е чудесно за тяхното професионално израстване", добави Игнатов.

Хасан и Ибрахим са кандидатствали и за конкурс във Франция през ноември тази година, но не бързат с подготовката и засега мислят за почивката си. "Хората в България много ги обичат и постоянно искат да се срещат и да се снимат с тях. Това може да е само повод за гордост за един родител", завърши бащата на близнаците, които от години прославят България по целия свят. Желаем им здраве и успех!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене