В Ген. Тошево направиха отливки на левия крак на Стоичков, часове след ареста си кметът го дари кутия

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров подари на Стоичков специална гравирана кутия във формата на хляб.

Голямата звезда на родния футбол Христо Стоичков се срещна в град Генерал Тошево със стотици деца, зарадва ги, подари и подписа на всяко от тях личната си автобиография „Христо Стоичков. Историята.“

Кметът на община Генерал Тошево Валентин Димитров прие именития си гост в зала „Дора Габе“ на общинска администрация и и подари на Христо Стоичков уникална гравирана кутия във формата на хляб с герба на общината. Кутията беше пълна със сувенири и дарове от Добруджа. Малко след това на Кавалера на Златната топка му бяха направени две отливки на левия крак. Същия този ляв крак, който няколко пъти е пронизвал вратата на немския национален отбор, вкарвал е на Аржентина на Диего Марадона, на великата Италия на Роберто Баджо. Вкарвал е и на „Реал“ (Мадрид), „Манчестър Юнайтед“ и кого ли още не. Едното копие на лявата стъпка ще обогати колекцията на великия футболист, а другото ще объде експонирано в Историческия музей на добруджанския град.

В следобедните часове на четвъртък Стоичков се появи на игрището за минифутбол в парка на града ни и лично поздрави всяко едно от всичките 69 деца, част от детско-юношеската школа на футболен клуб „Спортист 2011“. Камата подари на всяко дете по една книга.. Успя и да изпълни няколко дузпи. По неговия си начин – неспасяеми. Децата пък му благодариха с възгласи „Ицо Стоичков, Ицо Стоичков“ и дълго скандираха неговото име. След това всички образуваха една голяма осмица на футболното игрище, а дрон от небето запечата този момент. Кметът на община Генерал Тошево и президентът на футболен клуб „Спортист 2011“ Светлан Славов подариха на Камата официалната мачова фланелка на отбора с името на Стоичков и номер 8 на гърба.

В 18 ч. на площад „Бялата лястовица“ над 1000 души от цялата Добричка област в рамките на няколко часа изчакаха търпеливо, за да се снимат с Христо Стоичков и да получат личен автограф от него.Той подари на община Генерал Тошево умален дубликат на престижната награда „Златната топка”. А истинската през цялото време стоеше величествено до него.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хората, които имат този навик, правят повече секс
Какво е социален махмурлук?
4-те зодии, които биха процъфтявали на самотен остров
Защо пингвините не могат да летят?
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме

Напишете дума/думи за търсене