Въздържането от секс разпалва страстта

Статистиката сочи, че жените могат да издържат без секс по-дълго, отколкото мъжете. При това те са принудени да го правят по една или друга причина. По-интересно е не колко издържат без секс, а как.

Вредно ли е да не се любиш?

Знае се, че сексът повишава нивото на ендорфините, топи мазнините, вдига самооценката ни, подобрява настроението ни. Темата за интимните отношения е супер популярна, тя е номер 1. Огромният поток от информация, който ни залива създава у нас впечатлението, че да правим качествен секс всеки ден с добър партньор е нормално и едва ли не задължително. Че трябва винаги да сме готови да се любим, постоянно да го искаме и да сме идеалните партньори. И ако не е така, значи нещо не ни е наред.
Това един от многобройните митове, които се разпространяват в обществото ни и се опитват да поставят в рамка живота ни. Нима не е естествено да ви вълнуват и други неща, точно толкова, колкото и качественият секс? Норма за това, колко пъти да се любим седмично, не съществува. Всичко зависи от нашите потребности, ангажираност, настроение, взаимност. И фактът, че не се вписваме в общите представи за сексуални отношения, не бива да ни травмира и потиска.
Да, всички ние имаме потребност от ласки и обич. Но да ни тормози мисълта, че трябва на всяка цена да се любим всекидневно или поне 3 пъти седмично е нелепо. Да хапвате всеки ден любимия си деликатес, със сигурност ще ви омръзне и ще ви се прииска нещо по-просто, като кисели краставички, например.

Жената понякога трябва да отказва на мъжа

Във всяка религия и древна теория за любовта и секса се предвиждат периоди на въздържание, като не става дума само за християнските пости. В една от древните арабски любовни техники е описана десетдневка на любовта. В нея се посочва точно какъв да е сексуалният живот на двойката в продължение на десет дни. В първия ден например, жената трябва да е кротка като сърна и мъжът да я обладае като ловец. Петият ден тя трябва да е страстна като тигрица, през седмия ден двамата трябва да са нежни като невинни момче и момиче.
Смисълът на това поведение е партньорите да не си омръзват, винаги да се желаят и сексът им да е удовлетворяващ. Неслучайно в два от тези десет дни жената трябва да отказва секс на мъжа си, за да разпалва страстта му и да го накара да копнее за близост. Е не е ли мъдро измислено?

По какво си приличат въздържането от секс
и от месни продукти


Според диетологията постът е полезен, защото пречиства и лекува тялото ни. По същия начин въздържането от секс за известно време освежава интимния живот на двойката. След него привличането между двамата е поне три пъти по-силно, твърдят специалисти.
Периодите на въздържание са време да се поспрем, да преосмислим случващото се. Да разберем дали сме на прав път или някъде грешим.

Някои предпочитат да трансформират
сексуалната енергия в творческа

Невероятно е, но има и жени, които предпочитат да живеят без секс. Те дори твърдят, че животът без него е прекрасен. Защото не се тормозят от отсъствието на оргазми и липса на потентност. Настроението и самооценката им не зависят от наличието или качеството на секса. А превръщането на сексуалната енергия в творческа ги дарява с невероятни резултати и успехи в различни области.
Всичко това не означава, че трябва да се лишим от интимния си живот в името на творческите успехи. Иначе ще затрием човешкия род или всички ще сме в перманентна депресия.

Смешка

Да живееш без секс е възможно. Но да не говориш за него е непосилно.
 
Малки съвети
- Изхвърли от главата си мисли като: аз не правя секс, значи съм ощетена, сигурно съм по-грозна от другите, нещо с мен не е както трябва...
- Погледни на отсъствието на секс (по една или друга причина) като на възможност да се занимаваш с нещо друго.

И още...
Случките в живота ни са неутрални. Окраската - положителна или отрицателна им придават нашите емоции.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене