"Костенурките Нинджа: Пълен хаос" победи "Барби" у нас миналия уикенд

Модели на костенурките нинджа.

Вторият филм с компютърно генерирани образи след този от 2007 година "Костенурките Нинджа: Пълен хаос" миналия уикенд се нареди начело по зрителски интерес след премиерата си, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Седмият по ред филм от поредицата за голям екран, който отново разказва за Леонардо, Донатело, Рафаело и Микеланджело, но вече в тийнейджърския им период, е гледан от 12 556 зрители и има 132 667 лева приходи. Това предаде БТА.

На втора позиция миналия уикенд е "Опенхаймер", който е вече месец в кината. Филмът за живота на ръководителя на проекта "Манхатън", от който произлизат двете бомби в Хирошима и Нагасаки през август 1945 година, е гледан вече от 151 094 зрители и има 1 903 004 лева приходи от билетите им.

Трета позиция миналия уикенд заема екшънът "Мега звяр 2: Падината", чиято премиера беше преди седмица - пет години след първия филм, създаден по книга от осемте романа на Стив Олтън. Новата нереалистична битка на героя на Джейсън Стейтъм с мегалодоните, които си проправят път към човешкия свят, е гледана вече от 43 836 зрители и има 573 786 лева приходи от билети.

На четвърто място в събота и неделя е влезлият вече в "клуба на милиардерите" по световни приходи" "Барби", който разказва историята на познатата кукла и нейният спътник Кен. Запознаването им с реалния свят и опитите той да бъде наложен в кукления, са проследили вече 173 624 зрители, а приходите от билетите им за месец са 1 926 349 лева.

Пета позиция е за втората премиера от миналия петък - "Gran Turismo". Филмът за Ян Марденборо, който заедно с "Нисан" завладява пистата и първите места на най-елитните автомобилни състезания е гледан от 6 348 зрители и има 85 134 лева приходи.

На шеста позиция за уикенда е "Мисията невъзможна: Пълна разплата - част I", който е седмият по ред от поредицата. Сблъсъкът на минало и настояще при Итън Хънт, който го изправя пред невъзможни избори е гледан от 55 936 зрители и има 719 805 лева приходи от билетите им за петте седмици в кината.

Седми в съботно-неделния топ 10 е "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", който е от месец и половина по екраните. Петият по ред филм за Индиана Джоунс, който завършва поредицата от 1981 година с вече 96 211 зрители и 1 201 851 лева приходи.

На осма позиция е анимацията "Стихии". Историята, в чиито център са двамата герои Лумна и Лей с нетипичното им приятелство, е втори месец по екраните, като отчита 67 487 зрители и 774 229 лева от билетите им.

Девета позиция заема трилърът "Говори с мен". Разказът за група приятели, които се пристрастяват към повикването на духове с помощта на балсамирана ръка е в кината от три седмици, като за това време са го видели 12 608 зрители и има 138 174 лева приходи.

На десета позиция е "Привидения в къщата", създаден по идея от атракцията в Дисни Ленд. Как майка и син, станали собственици на огромно имение в Ню Орлиънс, са подпомогнати от експерти по духове, за да се справят с обитателите в къщата, са гледали вече 16 436 зрители, а приходите от билети от трите седмици в кината са 187 238 лева.

През миналия уикенд в киносалоните са били общо 53 840 зрители. Миналата година по същото време филми са гледали общо 34 553 души.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"Аеросмит" отлага турнето си заради здравословен проблем на Стивън Тайлър (Видео)
Модата продължава да бъде за много слаби хора
Иван Христов с ново амплоа – ще става певец или китарист?
Свалката с колежка - извън офиса и бъдете дискретни

Напишете дума/думи за търсене