Лилия Маравиля и Мая Бежанска навлизат във винопроизводството заради втория сезон на "Вина"

Лилия Маравиля

Сериалът ще бъде излъчен догодина

Лилия Маравиля и Мая Бежанска ще изучават тънкостите на винопроизводството, защото влизат във втория сезон на сериала “Вина”. Снимачният процес започна отново в семейна винарна в село Хърсово, близо до Мелник, а епизодите ще бъдат снимани и в Сандански.

“Сега отивам на място и ще ме запознаят с хора, които ще ме въведат в материята, защото си има някои особености, ще трябва да вляза в час”, казва пред “24 часа” Лилия Маравиля, която обаче не издава каква ще бъде ролята ѝ.

Зрителите вече видяха в първия сезон как се разви сюжетът между главните герои Елина (Елена Телбис), Филип, изигран от Владимир Зомбори, и Марта - в ролята влезе Кристина Верославова. 

Мая Бежанска
Мая Бежанска

Името на сериала на режисьора Виктор Божинов е игра на думи между виното и вината, която таят героите у себе си. Всяка серия е озаглавена на различен сорт вино. Първият сезон на “Вина” завърши с голямо събитие за последния епизод - стотици туристи и местни зрители гледаха финала под звездите в центъра на Сандански. Тогава екипът на сериала обяви, че ще има втори сезон. 

Елена Телбис и Владимир Зомбори по време на снимки на втория сезон на сериала
Елена Телбис и Владимир Зомбори по време на снимки на втория сезон на сериала

“Този сериал влезе в домовете на българите, през традицията на винарството разказа за миналото и настоящето, актьорите изградиха силни и запомнящи се образи. Затова от БНТ решихме без никакво колебание, че е задължително “Вина” да има втори сезон”, казва генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

“Започваме снимките с ентусиазъм, защото сме сигурни в начина, по който историята се разви на сценарно ниво. Зрителите реагираха изключително въодушевено на сезон 1 и това изисква високо ниво на професионална отговорност, която сме готови да поемем”, коментира Виктор Божинов. 

Екипът на "Вина"
Екипът на "Вина"

В актьорския състав влизат още Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев – Геро, Силвия Лулчева и др.

Сериалът е по идея на Симон Еди Шварц, а сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Очаква се вторият сезон да бъде излъчен догодина.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене