Афродизиаците или храни за бурни нощи

Още не е ясно на кого тази тема е по-интересна - на вас, мили дами, или на мъжете до вас. Понякога за пълноценния сексуален контакт е достатъчно само да се нормализира психическото състояние на човека. За съжаление лекарите обаче бързат да предпишат средства, произведени от химическата индустрия. В повечето случаи използването им не се налага, тъй като съществуват техни естествени еквиваленти, които действат далеч по-ефикасно и са без странично действие.

Иска ви се да усилите чувствеността си, да увеличите сексуалността си, да събудите либидото с помощта на възбуждаща храна или растения, наречени афродизиаци. Отдавна мечтаете да приготвите романтична вечеря в истинския смисъл на думата, а не само със свещи, музика и шампанско. Ето малка част от продуктите, които можете да включите в нея.

Артишок - загадъчният зеленчук

Наричат го "омайна храна". Многобройните му листа закриват сърцевината му - нежна и свежа, защитена с копринена кожица. Французите го обожават и според тях той "загрява гениталиите". При приготовянето му голяма част от него се изхвърля. Ядат се единствено най-долните листенца и сърцевината, останалото се изхвърля. Артишокът, скаридите и други морски дарове са любовна храна, осигуряваща незабравими усещания.

Аспержи - лек за простатата

Те са изпитано от векове лекарство за проблеми на простатата. Неслучайно формата им наподобява фалос. Съдържат аспарагин, известен диуретик, който стимулира работата на пикочния канал и отделянето на урина. Нежните филизи се отрязват и се ядат след леко сваряване. Колкото са по-млади, толкова са по-крехки. Богати са на витамин А, фосфор, калций и калий. Известни са като възбуждаща храна.

Авокадо - храната на "краля слънце"

Този плод е получил името си от ацтеките, които така наричат и тестисите. Висящи от дървото, плодовете му наистина приличат на тестиси. Авокадото е продукт с изключителни хранителни качества - богат е на белтъчини, витамин А, калий и незаменими мастни киселини. С успех може да замени месото в менюто ни. С него се приготвят апетитни салати. Възбуждащият му ефект е известен отдавна. Плодовете му са доставяни на Людовик XIV, страдащ от полово безсилие. Съществуват множество разновидности на този плод, като най-хранителният от тях вирее в Калифорния.

Бананът не е само фалически символ

Поради фалическата си форма той е главен "герой" в много вицове и карикатури. Богат е на калий и естествени захари, ето защо аюрведа неслучайно го нарежда сред афродизиаците. Една от рецептите за възбуждащо блюдо включва банани, залети с масло, къри и орехи. Изядено на закуска, то ще поддържа сексуалния ви апетит през целия ден.

Бадем - царят на ядките

Богат е на рибофлавини, белтъци, витамин Е и калций. От векове го използват индийците, арабите и китайците за съхраняване на сексуалната мощ. Аюрведа, класическата индийска наука за здравето, отбелязва, че бадемът е отлична храна за мозъка и силно възбуждащо средство. Неговото масло обновява гръбначно-мозъчната течност. Марципанът, сладката бадемова маса, обожаваният десерт от гастрономите, се смята за особено възбуждащ. Бадемът расте на Изток, в Италия, Испания, Калифорния и навсякъде му е отредено специално място в традиционните кухни.


Пчелен прашец - най-мощният стимулатор

Той се смята за свръххрана, която съдържа на практика всички известни хранителни вещества. Богат е на аминокиселини, витамини, минерални соли и вещества, забавящи процеса на стареене. Пчелният прашец се използва от спортистите по цял свят за увеличаване на силата и издръжливостта им. Той е най-ефикасният стимулатор на сексуалната възбуда сред всички афродизиаци.

Мед, или храната на боговете

Съществува мед със стотици видове аромати и всички те са уникални - от дълбоки и тежки до леките нюанси на полски цветя и дива чубрица. Зависят от цветовете, от които пчелите събират нектар. Медът е особено почитан заради действието, което оказва на половия живот. Възстановява сексуалната енергия и влиза в състава на всички възбуждащи блюда. Може да се яде и натурален, съхранил истинския си вкус.


Яйца - действат мигновено

От векове те се използват като естествен сексстимулатор. Преди любовна нощ Казанова редовно си хапвал от тях. Аюрведа ги нарича мигновено усилващо средство. Препоръчват ги пържени в масло като незаменимо "гориво" за безкраен любовен маратон. От тях могат да се приготвят множество апетитни блюда. Важно е да са пресни.

Чесън - не се стряскайте от аромата му

Той е изключително ценна "любовна храна". Широко се използва в източната и индийската кухня и е известен с удивителните си свойства на природен антибиотик. Спокойно може да се нарече незаменим и легендарен продукт. Предпочитан е от италианците, а те се славят и като любовници, и като кулинари. Ако решите да се възползвате от свойствата му преди любовната нощ, дайте от него и на партньора си, за да не го дразните с дъха си. Изпържен в масло с няколко яйца е традиционно блюдо преди всяка любовна нощ.

Лук

Продукт, който употребяваме всеки ден. Той стои на върха на пирамидата от храни, които даряват човека със сексуална мощ. Наричат го "храната на бедните", а аюрведа го възхвалява като диуретик, тонизиращо, стимулиращо, възбуждащо и пречистващо кръвта средство. В източната, китайската и европейската любовна традиция нито един продукт не се използва толкова широко, колкото лукът. Като подправка на салати, суров, печен, пържен или включен в ястията, той е вълшебно средство за поддържане на нестихваща сексуалност. Употребата му в манастири не се препоръчва, но за домашна консумация е съвършена храна.
Оказва се всъщност, че любовта не само на мъжете, минава през стомаха. И ние, техните партньорки, сме подвластни на храната, която ни стимулира за секс и удоволствия.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене