17-годишният Силвио Берлускони дебютира на футболния терен в Италия

17-годишният Силвио Берлускони,
СНИМКА Факсимиле от „Гадзета ди Модена”

Силвио Берлускони Боен е на 17 години и играе във футболния клуб „Виртус Кастелфранко”. Тези дни той дебютира на терена с отбора си от градчето, което се намира до Модена.

Силвио беше пуснат в игра, за да замести Енрико, брат на нападателя на „Наполи” Джакомо Распадори. Момчето няма никакви роднински връзки с покойния милиардер и бивш италиански премиер. Младият футболист дължи името на баща си, имигрант от Гана, който пристига в Италия през 2003 г.

Когато му се ражда син през 2005 г., той иска да засвидетелства признателността си към тогавашния премиер Берлускони заради факта, че успява да получи разрешително за престой в Италия, където устройва живота си и създава семейство.

Младият футболист, който играе като полузащитник в отбора от аматьорскатата лига, мечтае един ден да бъде и в А-групата на калчото. Той е фен на „Милан”. В интервю за вестник ”Гадзета ди Модена” бащата на Силвио –Антони, обяснява и мотивите си за даването на това име на сина си.

„Нарекох сина си на името на един голям политически лидер, на когото харесвах всичко, и на когото дължа разрешителното си за престой в Италия”.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене