Матю Макконъхи финансира самолет за спешна помощ за опожарения остров Мауи

Матю Макконъхи КАДЪР: Инстаграм/officiallymcconaughey

Холивудският актьор и носител на "Оскар" Матю Макконъхи съобщи, че той и семейството му финансират самолет за спешна помощ, който да достави стоки от първа необходимост на Мауи на фона на смъртоносните горски пожари, обхванали хавайския остров, пише "Холивуд рипортър".

Във видео, споделено на страниците на актьора и съпругата му Камила Алвес Макконъхи в Инстаграм, той и синът му Леви казват, че са си партнирали с организацията БейбиТуБейби (Baby2Baby), за да финансират самолет, "пълен със стотици хиляди допълнителни спешни доставки за незабавно подпомагане на децата и семейства на Мауи".

"Благодарни сме, че можем да помогнем за осигуряването на тези жизненоважни доставки за деца и семейства, които се нуждаят от тях", гласи надпис, придружаващ публикацията.

Във видеото Матю Макконъхи обяснява също как БейбиТуБейби работи в сътрудничество с различни организации на Мауи, за да се определи от какво се нуждаят засегнатите от бедствието хора в момента.

От организацията съобщиха, че други известни личности, сред които Кери Уошингтън, Оливия Уайлд, Зоуи Дешанел, Джена Дюан, Киара, Меган Трейнър, Ким Кардашиян, също са засвидетелствали в социалните медии подкрепата си дейността й за подпомагане на пострадалите жители на Мауи, предаде БТА.

Миналата седмица пожар, подхранван от сухото лято и силните ветрове от преминаващ ураган, обхвана историческия град Лахайна на остров Мауи. Това е най-смъртоносният горски пожар в САЩ от повече от век. Броят на жертвите вече е над 100, но се очаква той да се увеличи, тъй като екипите продължават да претърсват района.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пиенето на алкохол ни прави по-тъжни, а не по-щастливи
Фаталната любов на Иван Асен II, която ни обрича на пет века робство
Разговорна хипноза - ефективна манипулация в ежедневието
За разделите и любовта след голямото шоу - Владимир Зомбори и Весела Бабинова
Везни - знакът на балансираната душа

Напишете дума/думи за търсене