Откраднаха самоличността на Александър Сано

Алекс Сано предупреди феновете си

  • Нова измама с открадната самоличност 
  • Мошениците закачат на куката най-заклетите почитатели на актьора 

"Уважаеми последователи, в последно време получих много съобщения. Искам много простичко да ви обясня, че ако получавате много любезни съобщения, подтиквайки ви за лични разговори в чатове с мен, а вече дават и адреси да ме посещават, да знаете, че това е пълен фейк. Бъдете интелигентни, не се поддавайте на тъпотията", предупреждава актьорът Александър Сано.

Звездата от "В сърцето на машината" стана жертва на нов вид измама. Фейк профили се представят за него на заклети фенове и искат услуги. Самата измамническа онлайн персона пише на фенове: "Как си? Благодаря за подкрепата! За мен е най-голямо удоволствие да си тук. Надявам се да намирате радост и щастие в моите филми. Ще те наричам моят суперфен. Това е моят личен акаунт, който отворих, за да достигам до моите фенове на случаен принцип. Вие сте обичани". С това съобщение мошеникът закача на куката най-заклетите фенове на актьора, след което започват да изискват срещи на живо и телефонни разговори.

Подобни измами събират пари от отчаяни фенове
Подобни измами събират пари от отчаяни фенове

"Не бъдете глупави", напомни ни Сано. Почитатели признават, че са се вързали: "И при мен се получи. ама как пък точно на мен ми предлага лично да си говорим, си рекох. Толкова безумно нещо".

В Щатите подобни измами се случват постоянно. На 15 юли 2020 г. подобна измама се случи в Туитър, когато десетки знаменитости и компании започнаха да "публикуват" обещания за удвояване на капитал и бързи печалби. В измамната схема бяха оплетени компанията "Апъл", приложението за споделено пътуване "Юбер" и дори самият Бил Гейтс. "Всички ме молят да върна обратно. Пратете 1,000 щ.д, аз ще ви пратя 2,000", това бе написано в официалния профил на Бил Гейтс. Измамата за минути събира повече от 117,000 щатски долара.

Много почитатели се вързаха
Много почитатели се вързаха

"Има и такива, които се връзват... за съжаление или пък за смях", допълни Сано. Поне образът на 46-годишния актьор не успя да събере плашещата бройка жертви на подобни случаи.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене