Стоичков и Везенков спасяват болният Боян

Около 420 спортисти се включват в кампанията

Христо Стоичков, Александър Везенков и още куп големи български спортисти се включиха в кампания в помощ на младия Боян Методиев. Всички те дариха свои предмети, които се продават на търг.

Боян е в инвалиден стол след катастрофа
Боян е в инвалиден стол след катастрофа

През 2020 година Боби претърпява пътен инцидент, който едва не отнема живота му. Вследствие на инцидента е получена травма на гръбначния стълб, която го възпрепятства да има двигателна функция от кръста надолу. След двегодишни огромни усилия и рехабилитация възстановяването му стигна до ключов етап. След проведена консултация в Турция е изготвен план за последваща операция, след която по уверение на лекарския екип има предпоставки за пълното му възстановяване. Сумата, нужна за операцията, е 30 000 евро.

Василена показва фланелката на Везенков
Василена показва фланелката на Везенков

Сред най-дейните в кампанията "Заедно за Боян" е Василена Шлишкова. Именно тя прави връзката с около 420 спортисти, които даряват свои вещи. Продава ги и на търг, а парите превежда в сметката на Боян. На молбата й за помощ освен Стоичков и Везенков откликват още златните момичета от ансамбъла, спечелил бронз в Рио, Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Кирил Десподов, Ивелин Попов, Димитър Кузманов, Владимир Гаджев (той участва във всяка кампания), Нася Димитрова, Станилия Стаменова, Мариела Демирева и още куп изявени спортисти.

Радослав Колев прави връзката с Камата
Радослав Колев прави връзката с Камата

Камата участва с подписана фланелка от тв предаване. Връзката с него е направена от Радослав Колев, който е в шоуто и се среща със Стоичков. Фланелката е продадена за 300 лева. Най-добрият ни баскетболист дарява екип на националния отбор със специално послание. Включва се и Спортист №1 на България с увреждания за 2022-а Георги Иванов. Той среща Шлишкова с баскетболиста Николай Ваклинов, който е част от тима на "Левски" с колички. За Василена това е 12 подобна кауза, в която се включва.

Бухалки, разписание от Симона Дянкова и Ерика Зафирова
Бухалки, разписание от Симона Дянкова и Ерика Зафирова

"Искам чрез вашия вестник да благодаря от цялото си сърце и душа на всички български спортисти! Помагат с каквото могат. Дори се разделят с най-ценните си вещи - медали, купи, боксови ръкавици... Те са пример за младите хора! Добри са в спорта и преуспяват, защото преди всичко са хора със големи сърца", сподели Василена пред "България Днес".

Гаджев дарява фланелка на "Левски" и такава на националния отбор
Гаджев дарява фланелка на "Левски" и такава на националния отбор

До момента е събрана половината от нужната за лечението на Боян сума. Остават още около 15 000 евро.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА

IBAN: BG62STSA93000027337939

Титуляр: Жасмина Боянова Димчева

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене