И от провалени връзки могат да се извадят поуки за бъдещи

"Ризата на пода" е новата рубрика на "24 часа" за секс.

“Ризата на пода” е новата рубрика на “24 часа” за секс. Вдъхновена от популярната мъжка реплика за свалка “Ризата ми изглежда най-добре на пода в спалнята ти”, в нея се обръща внимание на мъжката гледна точка.

Връзките са сложен гоблен, в който се преплитат емоции, преживявания и растеж. Независимо дали сте изпитали опияняващата еуфория от страстна любовна авантюра, или сърцераздирателната болка от раздялата, всяка предлага уроци, които ни изграждат като хора. Затова е важно да се научим как да извлечем позитивите, да трансформираме болката в личен растеж и в крайна сметка да продължим напред с новооткрита самоувереност. Това може да стане с няколко стъпки.

Тънката линия

Разбитото сърце понякога кара хората да се чувстват сякаш са преживели емоционално земетресение. То отнема сигурността, прави ги уязвими. Въпреки това сред руините на една разбита връзка се крият ценни уроци, които чакат да бъдат открити. Там са възможността за растеж и себеоткриване. Ако вместо човек да се съсредоточава върху мъката, помисли как се е стигнало дотук, ще види грешките. И неговите, които да поправи, и тези на бившата половинка. Така ще знае да избягва жени с подобно поведение, което, поне за него, не работи. При всеки това са специфични неща. Затова помислете - не променяйте всичко, което е дразнело бившата ви. Хората имат различни критерии и може друго момиче да търси мъж именно като вас. Все пак не приемайте, че това важи за всичко - със сигурност трябва да промените нещо. Изберете нещата, на които не държите. По същия начин при избора на бъдеща половинка решете кое може да преживеете и кое - не.

Правилният анализ

Ако се затруднявате с първата стъпка, има как да си помогнете. Не всеки може да си спомни от раз всеки скандал и проблем. Обикновено в паметта се запечатват по-големите. Но малките камъчета обръщат каруцата. Затова си записвайте всеки такъв случай. Така ще проследите динамиката на връзката, собственото си поведение и моделите, които откривате, че се повтарят. Така ще сте сигурни, че не се фокусирате върху нещо инцидентно, а именно върху нещата, които се оказват важни.

Уроците отвътре

Всяка връзка носи свой набор от уроци. Те могат да са за комуникация, граници или лични ценности. От разбирането на важността на компромиса до ранното разпознаване на червените флагове, всеки може да изведе и обобщи това, което е научил по време на анализа.

Емоционално възстановяване

Да се излекува човек от болката и тъгата след раздяла е съществена част от пътуването към растеж. Едни успяват да го направят, като се обърнат към старо хоби, което по време на връзката са загърбили. Например да играят футбол всяка събота с приятели. Или пък почват по-често да се виждат с дружки, с които в последно време са се засичали по-рядко. Трети питат приятели, които наскоро са преминали през раздяла, как са я преодолели. Други търсят помощ от професионалисти, например психолози.

А има и конкретен начин да разберете дали наистина сте се възстановили. Обикновено месеци след раздялата привличането си остава. Ако можете да правите секс с бившата, а след това да си тръгнете, без да говорите за събиране, то определено сте на правилната посока. Разбира се, това е рисково, защото може да се окаже, че тя мисли, че ще се сдобрите.

Превръщане на болката в източник на сила.

Трансформирането на болката в сила е явно доказателство за лично израстване. Може и да сте преодолели бившата, вече да не страдате по нея, но това невинаги значи, че сте си извадили поуките. Затова да превърнете болката в сила, е ключово. Чрез истории на хора, превърнали несгодите в лични триумфи, може да го постигнете. Не е задължително да се фокусирате върху примери за раздели.

Вземете например Рик Алън, барабаниста на “Деф Лепард”. С над 10 млн. продадени албума зад гърба си, едва на 21 години, той губи лявата си ръка в автомобилна катастрофа. Всички предричат края на кариерата му и потенциален на бандата. Но Алън не се отказва. Решава, че ще се справи и за него е създаден специален комплект барабани. С него той свири партиите за лявата си ръка с крака си. Резултатът - следващият албум на “Деф Лепард” е продаден в над 18 милиона копия. Бандата продължава и до днес, а зад барабаните е непримиримият Рик Алън.

Възстановяване на доверието в себе си и другите

Да преодолеете раздялата и да превърнете болката в сила, е едно. Да върнете доверието си към себе си и другите - съвсем друго. Мнозина решават да подходят към следващата си връзка с резерви. Това е грешно и я обрича още преди да е почнала.

Преоткриване на любовта и продължаване напред

Тестът дали сте се справили с всичко започва при началото на нова връзка. Тя не трябва да е самоцел. Идва естествено. Шансът да срещнете голямата любов веднага е малък. Но това не означава да се отказвате. Ако не ви се получи, просто повторете всички стъпки. Може да откриете нови неща, които са се оказали проблемни, и да ги коригирате.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене