Сюжет на седмицата: И Емо (7 г.) от България чества Хари Потър в Лондон

Култовото място на перон 9 3/4 на гара Кингс крос е избрал и 7-годишният Емил Вълков, който е пристигнал специално в Лондон от България заедно със семейството си, за да празнува рождения ден на по-голямата си сестра.
Снимка Ройтерс

Всяка година на 1 септември феновете на филма “Хари Потър” отбелязват Деня на “Хогуортс” - емблематичното училище, в което магьосниците в света на Хари Потър отиват, за да развият уменията си.

За да стигнат до школото, те трябва да се качат на “Хогуортс експрес” от перон 9 3/4 на гарата Кингс Крос в Лондон. Именно там в първия ден на септември се събират хилядите почитатели на магическия свят, за да празнуват момента, в който любимите им герои се качват на влака.

Някои от феновете се обличат като магьосниците, други се дегизират като домашното духче Доби - с уши като на прилеп и изпъкнали зелени очи, то се жертва, за да спаси живота на приятеля си Хари. Култовото място е избрал и 7-годишният Емил Вълков (на снимката), който е пристигнал специално в Лондон от България заедно със семейството си, за да празнува рождения ден на по-голямата си сестра.

Някои от феновете се обличат като магьосниците, други се дегизират като домашното духче Доби
Снимка: Ройтерс
Някои от феновете се обличат като магьосниците, други се дегизират като домашното духче Доби Снимка: Ройтерс
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене