Пет вкусотии, които укрепват имунитета

Есента е сезонът на настинките и гриповете, затова е важно да подготвите имунитета си от сега. Направете го лесно и вкусно!

Има храни, които са едновременно вкусни и богати на полезни вещества, витамини и минерали. Предлагаме ви топ пет продуктите, които ще ви държат здрави цяла зима.

Чесън
Той е истински концентрат на здраве и сила, има противовъзпалително и имуностимулиращо действие - чисти черният дроб и се бори със стреса. Единствения му минус е силният аромат, но ако веднага след консумация измиете зъбите си, няма от какво да се тревожите.

Джинджифил
За да се възползвате от имуностимулиращия му ефект, хапвайте корените на джинджифила - в тях се съдържат витамини, минерали и полезни етерични масла. Джинджифилът стимулира храносмилането и чисти от токсините, съдържа витамините С, В и ретинол.

Лимон
Той е истинска експлозия от витамин С. Добавяйте го към водата или чая си и няма да имате проблеми с простудите през цялата зима.

Мед
Има противовъзпалителен и антистресов ефект и е идеален за подсилване на имунитета. Ефикасен е срещу болки в гърлото и хрема, има и подсилващо действие след прекарани заболявания.

Кисело мляко
Ако всеки ден хапвате поне по половин кофичка класическо българско кисело мляко (а не подсладените йогурти), ще си осигурите добра дейност на храносмилателната система. Млечно-киселите бактерии възпрепятстват проникването на микроби в стомаха, укрепва костите и стимулира синтезът на защитни антитела и борбата с вирусите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене