Стилиян при сбогуването си с феновете: Вие дадохте сърцата си и това е България!

Стилиян Петров едва сдържа сълзиге си.

Рекордьорът по мачове за националния отбор на България Стилиян Петров трудно сдържаше сълзите си след организирания от него чрез фондацията му с благородна кауза "Мач на надеждата".

Близо 20 000 зрители дойдоха на националния стадион "Васил Левски", за да видят едни от най-големите футболни звезди на България футбола и на  английската Висша лига от близкото минало.

Мачът завърши 3:3, като Петров игра по едно полувреме и за двата отбора. Всички приходи отиват за подпомагане на лечението на онкоболни. Преди 11 г. Стилиян бе диагностициран с левкемия. Той успя да пребори болестта и сега с този мач искаше да вдъхне надежда на всички, застигнати от коварна болест, да не се предават.

"Благодаря на моето семейство, че беше до мене във всички трудни моменти, през които преминах. Каузата да оцелееш е нещо велико. Трудно е, но затова сме тук - да дадем надежда. Но както вие дадохме на мене сили да се боря и 11 години по-късно да облека фланелката на България и да съм пред вас, така исках и аз.

Благодарен съм на хората, които дадоха времето си да ви забавляват. А вие дадохте сърцата си и това е България. Благодаря за подкрепата, за любовта. Моята любов никога няма никога да спре и днес ми показахме защо съм горд, че съм българин.

Днес беше моето последно сбогом с българските фенове, които винаги са ме подкрепяли и са се радвали на моите мачове. 11 години по-късно съм тук. Защото не знаех дали ще бъда отново на терена, дали ще мога да участвам в нещо футболно", завърши Петров, за когото благотворителният мач бе и бенефис пред българска публика.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Характеристики на 5-те вида лидери
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене