Бразилска легенда, приятел на Балъков, подкрепи Хубчев в битката с болестта

Бразилският голмайстор на "Щутгарт" и част от магическото трио в този отбор заедно с Балъков и Бобич позира с разписания от него брой на "24 часа". Снимка КИРИЛ ЕВТИМОВ

Джоване Елбер от магическото трио на “Щутгарт” позира с “24 часа” и “С теб сме, Петьо”

Бразилският участник в магическия триъгълник на “Щутгарт” (Бобич - Балъков - Елбер) от втората половина на 90-те години Джоване Елбер се включи чрез “24 часа” в кампанията за подкрепа на българската футболна легенда Петър Хубчев, който се бори с коварна болест.

Джоване Елбер с фланелката в подкрепа на Петър Хубчев
Джоване Елбер с фланелката в подкрепа на Петър Хубчев

Бившият нападател на “Щутгарт” и “Байерн” направи това при срещата си с българския футболен общественик Кирил Евтимов. Двамата се видяха в Лондон, където се игра мач между легендите на “Байерн” и “Челси”, спечелен от англичаните с 4:0.

Елбер позира с фланелката с надпис “С теб сме, Петьо”, с каквато на терена на Националния стадион “Васил Левски” в сряда излязоха участниците в Мача на надеждата, организиран от фондацията на Стилиян Петров. Отделно голаджията даде автограф върху брой на “24 часа” за читателите.

Докато беше в компанията на Евтимов, Джоване Елбер проведе телефонен разговор с бившия си съотборник в “Щутгарт” Красимир Балъков.

Пред героя от САЩ '94 бразилецът отново засвидетелства подкрепата си към Петър Хубчев, когото помни от битките им по терените в германската Бундеслига. Бала получи снимката на Елбер с фланелката “С теб сме, Петьо” и обеща да я изпрати на Хубчев. В края бразилският голаджия получи за подарък бутилка българско червено вино, поднесено му от Евтимов.

Елбер, Балъков и Бобич, който за известно време бе директор на “Черноморец” (Бс), спечелиха купата на Германия през 1997 г.

Във фоайето на лондонския хотел Кирил Евтимов се видя и с други легендарни играчи на “Байерн” като Раймонд Ауман, Щефан Ефенберг, Томас Хелмер и Ханс-Йорг Бут.

Трите звезди - Балъков, Бобич и Елбер, с купата на Германия през 1997 г.
Трите звезди - Балъков, Бобич и Елбер, с купата на Германия през 1997 г.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене